Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini apocaliptice în Sao Paulo: Zeci de morți în urma furtunilor care au lovit coasta braziliană. Situația rămâne 'extrem de critică' / VIDEO

canal rural
inundatii sao paulo

Autoritățile din statul brazilian São Paulo au anunțat că cel puțin 36 de persoane au fost ucise în urma unor inundații puternice și alunecări de teren, ceea ce a forțat unele orașe să anuleze sărbătorile anuale de carnaval, scrie BBC.

Imagini video au arătat cartiere sub ape, autostrăzi inundate și resturi rămase după prăbușirea caselor.

Echipele de salvare s-au străduit să ajungă la supraviețuitori și să deblocheze drumurile.

Peste 600 mm de ploaie au căzut duminică în unele zone, de două ori mai mult decât se așteaptă pentru această lună.

Situația rămâne critică

"Echipele de căutare și salvare nu reușesc să ajungă în mai multe locuri; este o situație haotică", a declarat Felipe Augusto, primarul orașului São Sebastião, cel mai afectat. "Încă nu am evaluat amploarea pagubelor. Încercăm să salvăm victimele".

Zeci de persoane sunt date dispărute în oraș și aproximativ 50 de case s-au prăbușit și au fost luate de ape, a adăugat Augusto, afirmând că situația rămâne "extrem de critică".

Guvernul statului a raportat cel puțin 35 de morți în São Sebastião, iar primarul din Ubatuba, la aproximativ 80 km nord-est, a declarat că o tânără a fost ucisă. Sute de oameni au fost strămutați și evacuați.

"Din nefericire, vom avea mult mai multe decese", a declarat un oficial al protecției civile pentru ziarul Folha de São Paulo.

Între timp, oficialii spun că alte 228 de persoane au rămas fără adăpost, iar 338 au fost evacuate din regiunile de coastă de la nord de São Paulo.

O stare de calamitate de 180 de zile a fost declarată în șase orașe din acest stat: São Sebastião, Caraguatatuba, Ilhabela, Ubatuba, Guarujá și Bertioga.

Cel mai mare port din America Latină, Santos, a fost, de asemenea, închis, deoarece viteza vântului a depășit 55 km/h, iar valurile au depășit un metru, potrivit presei locale.

Președintele Luiz Inácio Lula da Silva, care a petrecut weekendul de carnaval în statul Bahia din nord-estul țării, a declarat că va vizita luni zonele afectate.

Într-o postare pe Twitter, el a transmis condoleanțe celor care și-au pierdut persoane dragi și a promis să reunească autoritățile pentru a oferi asistență medicală, a căuta persoanele dispărute și a restabili infrastructura de transport și de comunicații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.