Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini de război în orașul Galați, în fața hotelului afectat de o explozie puternică

Imagini de război în fața hotelului din orașul Galați unde luni s-a produs o explozie puternică. La aproape 24 de ore de la producerea deflagrației, circulația mașinilor și a tramvaielor este interzisă pe strada care trece prin fața hotelului, iar urmele exploziei se văd peste tot.

Au trecut multe ore de la incidentul din Galați, dar mașinile avariate au rămas în poziția în care au ajuns după deflagrație, resturile de ciment și cărămizi acoperă întreaga parcare, iar intrarea în hotel este stricată.

Reprezentanții pompierilor spun că, marți, experții verifică dacă hotelul și constructorul care făcea lucrarea de modernizare aveau autorizațiile necesare. Probabil vor fi sancțiuni la finalul anchetei, precizează cei de la ISU Galați, care au dezvăluit faptul că explozia a fost atât de puternică încât a îndoit puntea unui microbuz.

„S-a înființat o comisie mixtă formată din polițiști, pompieri, reprezentanți ai autorităților locale, care verifică dacă există autorizații, inclusiv autorizația hotelului de securitate la incendiu. Noi am retras echipajele de la fața locului, pericol de incendiu sau explozie nu mai este, de acum este treaba specialiștilor să stabilească dacă solul este stabil sau nu. Probabil vor fi sancțiuni la firma care a avut stația peco și nu a curățat rezervoarele, dar și la firma care executa lucrarea la hotel. Ei au tăiat o conductă legată de un bazin. Conducta era în interiorul hotelului, iar bazinul se afla în subteran, sub parcare. În interiorul rezervorului era benzină, altfel nu erau vapori. Benzina s-a aprins și a provocat explozia. Explozia s-a produs sub microbuz, mașina a fost aruncată în sus câțiva metri. S-a îndoit de la mijloc din cauza exploziei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Alina este o gălățeancă care locuiește la două străzi distanță de locul producerii exploziei și povestește că întreaga casă s-a mișcat ca la un cutremur important.

Citește și: Ce așteptări are ministrul Justiției de la noua conducere a CSM

„Noi eram în casă, a fost o explozie foarte puternică. Prima dată ne-am gândit că este cutremur, s-a mișcat toată casa, copilul s-a ascuns sub un birou, așa cum a fost învățat să facă în caz de cutremur. Apoi, am crezut că s-a întâmplat ceva la combinatul siderurgic”, a povestit Alina, pentru MEDIAFAX.

Circulația mașinilor și a tramvaielor este interzisă, iar zona este păzită de polițiști locali.

„Echipajele sunt la fața locului. Asigurăm zona, aceasta este închisă, nu trec mașini sau tramvaie. Pietonii pot trece, dar nu prin fața hotelului, ci doar pe trotuarul opus. În funcție de rezultatele ce vor fi prezentate de experți vom deschide sau nu circulația. Aseară încă mirosea a benzină. Specialiștii vor stabili pe parcursul zilei dacă sunt probleme cu solul, cu linia tramvaiului”, a declarat, la pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Poliției Locale Galați, Petrică Hahui.

O explozie subterană, urmată de un incendiu, s-a produs luni în parcarea unui hotel din Galați din cauza unei acumulări de gaze. Nu au fost victime, dar clădirea și patru mașini au fost avariate în urma exploziei. În trecut, pe acest amplasament a funcționat o stație de benzină, iar incidentul a fost provocat de o acumulare de gaze de la fostul depozit subteran de carburanți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.