Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ȘOCANTE Parisul a devenit un oraș plin de gunoaie / VIDEO

Mişcarea de contestare a reformei sociale în Franţa a început să perturbe în mod grav colectarea deşeurilor menajere, în special la Paris, unde o bună parte din unităţile de tratare a deşeurilor nu funcţionează, relatează miercuri AFP.

Principalele trei unităţi de tratare a deşeurilor în regiunea pariziană erau din nou blocate miercuri dimineaţă, precum şi trei incineratoare în sudul Franţei, dintre care unul destinat tratării gunoiului menajer din Marsilia, al doilea oraş ca mărime al ţării, potrivit sindicatului CGT.

Citește și: ȘOCANT O femeie a murit pentru că a băut prea multă…APĂ

O altă unitate de tratare a deşeurilor din regiunea pariziană - şi anume cea din Ivry-sur-Seine - este blocată de zece zile în urma grevei declanşate de gunoieri şi angajaţii municipali în semn de protest faţă de legea ce prevede revizuirea Codului muncii.

Cele patru principale garaje de autocamioane basculante din Paris sunt, de asemenea, blocate de către conducătorii auto aflaţi în grevă, a indicat Baptiste Talbot, de la sindicatul CGT, potrivit căruia colectarea gunoiului menajer a fost 'perturbată' la Paris.

Citește și: Unic în lume: Satul din România cu șosea din marmură și cu un singur locuitor

Aceasta se poate observa şi cu ochiul liber pe străzile din centrul capitalei franceze, unde pubelele sunt pline vârf cu gunoaie.

Climatul social din Franţa continuă să fie afectat de revendicările sectoriale, însoţite de greve în transporturi şi la rafinării sau de ciocniri între manifestanţi şi scutieri, o mişcare de contestare ce durează de peste trei luni împotriva proiectului de reformă a Codului muncii, proteste ce vor culmina cu o manifestaţie la nivel naţional la 14 iunie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Nu ai citit legi mai TRĂSNITE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.