Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini spectaculoase de la capturarea celui de-al 4-lea râs. Ce greutate avea masculul

cauta lupa search

Imagini de la capturarea celui de-al patrulea exemplar de râs, un mascul cu vârsta de aproximativ 5 ani și cu o greutate de 23 de kilograme, au fost postate de Romsilva.

Râsul provine din pădurile administrate de Ocolul Silvic Soveja, din cadrul Romsilva - Direcția Silvică Vrancea și a fost capturat de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și cei ai ACDB, în cadrul proiectului LIFE Lynx: https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/1392933060878394/?__tn__=kC-R&eid=ARAY_3Y8Fj3s0cDN_nNDGiUHAu3Y_7WmN20BbfBXk2M4ZgUKxzWkFfn2sj09vk03cWyycYkOv5qHUPIP&hc_ref=ARQl4bKjFdyeMS8L_iisloodwk21Ahx47wbny87-3kR7J5s5uTTvNJniadaQD3_HTOI&fref=nf&__xts__[0]=68.ARAODVYbXjPdoo183yPRPlqLT9Sq_IYhKqnnGFMMMc7pDndBdcZkj1uGCxR69zOo66RJCvzi6-s2v-vQtIc_ujkLURwhFalEoJ1sekQk55om8vq7pvXRf9GPIe5UJbtc-uRMK7S583Jv5AIva5OiO8SYpZBJgmn7YW8PRE_DiI5OAB_HAFxashwYwl4WHumcEjOOUA1gg6ih8m_hgW06QZpwfe_1krfUIM_afX0pvmM6KTDOBY2SwRP8UaSX51I0VonvScEABbo0MzPtVZL-8POaMR4ibfJLINtD0kQOOtb1HZOqXakvkhvk3IT8NniwffoyC10ltynF07drZ8nJv6bIsqzJaYJlUzNs2LaEWJK-1gVbN7WuTkSuAns

Ca și în cazul celorlalte trei exemplare, râsul se află acum în carantină la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, urmând să fie transferat, peste o lună, într-o țară parteneră în cadrul proiectului LIFE Lynx.

Citește și: Anchetă la Parchetul General pentru felul în care mii de ruși și ucraineni devin cetățeni români fără să fie verificați

Obiectivul proiectului este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor unde specia este amenințată din cauza numărului mic de indivizi existenți. Pentru salvarea speciei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați.

Scopul acestei acțiuni este capturarea unor exemplare râși din zonele selectate din Munții Carpați (în România si Slovacia) și mutarea lor în Slovenia și Croația.

Proiectul LIFE Lynx este coordonat de Serviciul Forestier Sloven și este susținut de Ministerul Mediului din România, facilitând implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – ACDB – este organizația responsabilă de proiect din România, iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat în decembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.