Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI TERIBILE din Spania: O uzină chimică a explodat! Flăcările au zeci de metri înălțime, iar suflul exploziei s-a simțit pe o distanță de kilometri

Tarragona

UPDATE

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite într-o explozie produsă marţi seara la o uzină chimică din La Canonja, provincia Tarragona, din nord-estul Spaniei, provocând un incendiu imens, transmite EFE.

Deflagraţia a putut fi văzută de locuitorii oraşelor din apropiere şi chiar a provocat zguduiri ale ferestrelor unor clădiri. Flăcările şi coloana de fum negru sunt vizibile de la mai mulţi kilometri. Autorităţile au activat faza de alertă a unui plan de urgenţă chimic şi medical.

Citește și: Cristina Țopescu, incinerată fără inimă! Motivul pentru care i-a fost scos organul

Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului, în timp ce traficul rutier a fost restricţionat în zonă, iar traficul feroviar a fost întrerupt pe mai multe secţiuni.

Uzina aparţine companiei Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE), singura industrie din Spania care prelucrează oxid de etilenă, o substanţă folosită pentru fabricarea polimerilor, având capacitatea de a produce 140.000 tone pe an.

Citește și: Anamaria Prodan dă cărțile pe față: Dacă acum aș renunța la meseria mea, aș trăi pentru încă 20 de vieți

Autorităţile din regiunea Cataloniei au avertizat marţi seara locuitorii să rămână în locuinţe şi să ţină ferestrele şi uşile închise ca măsură de precuaţie pentru a se proteja de fum, adăugând totuşi că ''nu există nicio dovadă privind existenţa unui nor toxic", relatează Reuters.

Știrea inițială

O explozie puternică a avut loc marţi seară la o uzină chimică situată în apropierea orăşelului spaniol Tarragona, deflagraţia generând un incendiu de amploare, informează cotidianul El Mundo.

Deflagraţia s-a produs în complexul industrial La Canonja din Tarragona, în incinta companiei chimice IQOXE, informează mediafax.ro.

Citește și: Ludovic Orban îi ‘cinstește’ pe traseiști cu funcții! Numire discutabilă

Cel puţin o persoană a fost rănită în deflagraţie, a transmis Departamentul pompierilor.

Numeroase echipaje de pompieri şi ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului. Serviciul de Protecţie Civilă a instituit un perimetru de securitate şi a sfătuit localnicii să rămână în case şi să ţină ferestrele închise.

Citește și: Detalii despre situația financiară a Cristinei Țopescu- Cât câștiga și ce afaceri avea

Autorităţile spaniole încearcă să afle cauzele exploziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.