Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMGB − bijuteria industriei comuniste − ar putea fi vândută pe bucăți dezvoltatorilor imobiliari și marilor supermarketuri

Facebook
imgb

SIF Banat – Crișana (SIF1) este în proces de semnare de antecontracte pentru vânzarea fostei platforme industriale IMGB din sudul Bucureștiului, recent achiziționată, informează PROFIT.RO.

Pe lista potențialilor cumpărători se află Prime Kapital, Kaufland, Lidl și Carrefour. Potențialul cumpărător este interesat să dezvolte aici locuințe și spații de retail.

Prețul mediu de vânzare al loturilor este de circa 250 de euro/metru pătrat construibil, ceea ce duce valoarea întregii platforme IMGB la peste 100 de milioane de euro, cea mai mare tranzacție cu teren din istorie, potrivit calculelor.

În toamna anului trecut, după negocieri de aproximativ două luni, SIF1 a plătit companiei sud-coreeane Doosan circa 40 de milioane de euro pentru IMGB, ceea ce înseamnă că definitivarea tranzacțiilor aflate acum în lucru ar aduce un profit uriaș societății de investiții.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Istoria IMGB

IMGB (Întreprinderea de mașini grele București) face parte din întreprinderile bucureștene cu tradiție. Înființată în 1963, fabrica de mașini grele reprezenta unul dintre obiectivele de care regimul socialist era mândru. În 1998, a fost preluată de concernul norvegiano-britanic Kvaerner, pentru suma simbolică de 1 dolar. În 2006, Kvaerner a vândut-o grupului coreean Doosan Heavy Industries and Construction

În perioada comunistă, IMGB producea turbine de aburi, inclusiv prima turbină de 700 MW pentru Centrala nucleară de la Cernavodă. Fabrica a produs cilindri pentru laminoarele combinatului siderurgic de la Galați care atingeau o greutate de 150 de tone și a livrat în SUA un arbore de generator pentru centralele electrice de 120 de tone. Înainte de 1989 pe platforma de la IMGB funcționau mai multe fabrici, respectiv IMGB, FECNE, General Turbo, Upetrolam, Romenergo Mecanica, Pressofusioni, toate având circa 13.000 de angajați exceptând uzina Vulcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.