Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari', regizat de Radu Jude, selectat în competiția Festivalului Internațional de Film de la Haifa

zimbio.com
radu jude

Lungmetrajul "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", regizat de Radu Jude, a fost selectat în competiția Festivalului Internațional de Film de la Haifa, Israel, care va avea loc în perioada 22 septembrie - 1 octombrie, potrivit site-ului evenimentului, scrie Mediafax.

Cea de-a 34-a ediție a Festivalului de la Haifa va prezenta peste 150 de filme din toată lumea, dar și cele mai bune pelicule israeliene contemporane.

Filmul lui Radu Jude a fost inclus în competiția Carmel, dedicată lungmetrajelor internaționale.

Recent, lungmetrajul lui Radu Jude a fost premiat cu trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu la Herceg Novi Film Festival - Montenegro Film Festival. Motivația juriului a fost: "Un cineast unic, care este suficient de curajos să ne țină prinși și să ne educe cu un scenariu care are o formă neortodoxă din punct de vedere didactic, dar care e suprinzător de accesibilă, rareori folosită în cinema. Puterea lui intelectuală și perspectiva istorică sunt o combinație perfectă pentru semnificația subiectului dificil și dureros din trecut care rezonează la nivel universal astăzi".

Citește și: TVR anunţă că a câştigat litigiul iniţiat de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii

Lungmetrajul, recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary 2018, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" a premiilor Oscar 2019.

Cel de-al șaselea lungmetraj al lui Radu Jude spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a masacrului de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă.

Din distribuție fac parte Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

Imaginea este semnată de Marius Panduru (RSC), montajul - de Cătălin Cristuţiu, sunetul - de Jean Umanski, mixajul - de Cristinel Şirli, designul de sunet - de Dana Bunescu, decorurile şi costumele - de Iuliana Vîlsan.

Citește și: Academia americană amână introducerea premiului Oscar pentru cel mai bun film popular

Producător este Ada Solomon, iar coproducători sunt Jiří Konečný, Serge Lalou, Claire Dornoy, Rossitsa Valkanova, Jonas Dornbach, Janine Jackowski şi Maren Ade. Producător asociat este Holger Stern.

"Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Endorfilm (Cehia), Les Films D’Ici (Franţa), Klas Film (Bulgaria), Komplizen Film (Germania), ZDF/Arte, TVR, susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Czech Film Fund, L’Aide aux Cinémas du Monde, Centre National du Cinéma et de L’Image Animée – Institut Français, Bulgarian National Film Center şi Eurimages.

Filmul va fi distribuit de microFILM, în cinematografele din România, din 28 septembrie.

Mai multe informații despre Festivalul de la Haifa se găsesc pe https://www.haifaff.co.il/eng.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.