Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Împăratul Moldovei', ELIBERAT din arest, în dosarul Rafo Onești

Stiri
corneliu iacobov

Omul de afaceri Corneliu Iacobov, condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul Rafo Onesti, va fi eliberat din penitenciarul Poarta Albă, relatează Antena3. Corneliu Iacobov a fost condmnat în 2012 la sapte ani de inchisoare, după ce a fost acuzat că a prejudicat Rafo Onești cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).

Judecătoria Medgidia a decis, pe 6 decembrie, eliberarea condiţionată a lui Corneliu Iacobov, cu drept de contestaţie în trei zile pentru procurorii DIICOT. Anchetatorii nu au contestat măsura, astfel că omul de afaceri va fi eliberat.

Primul INTERVIU cu Liviu Dragnea. Va fi o tranziție normală între actualul și viitorul Guvern

La începutul lunii septembrie, afaceristul Corneliu Iacobov le-a cerut judecătorilor constănţeni să-l elibereze din arest, pentru bună purtare.

Iacobov a executat deja mai mult de jumătate din pedeapsă, mai exact, patru din cei şapte ani, ceea ce, potrivit legii, constituie una dintre condiţiile esenţiale eliberării pentru bună purtare.

DEZVĂLUIRI din sala de judecată: Fosta șefă ANRP, uimită de șpaga URIAȘĂ a lui Dorin Cocoș

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Corneliu Iacobov, Toader Găurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi). 

Procurorii au stabilit că, în calitate de acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Vradicor Financiar Group SA (firmă care făcea parte din consorţiul Canyon Servicos şi Imperial Oil, acţionarul majoritar la Rafo Oneşti), Iacobov se interesa şi era informat în legătură cu producţia, relaţiile comerciale derulate de rafinărie cu alte societăţi, participaţiile la alte societăţi comerciale şi politica de personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.