DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Implicarea lui Klaus Iohannis în Dosarul Black Cube: Ion Cristoiu dezvăluie secretele scandalului

hans klemm

Dosarul Black Cube ia amploare. Jurnalistul Ion Cristoiu vine cu noi dezvăluiri, dar şi cu un avertisment dur la adresa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Jurnalistul îl implică şi pe preşedintele Klaus Iohannis în spatele acestei 'afaceri'.

Citeşte şi: Eroul de pe Autostrada Soarelui: A reuşit să salveze mai multe vieţi

"Toţi cei 10 de la Black Cube, în frunte cu Dan Zorella, sînt convinşi că Operaţiunea Tornado, de investigare a şefei DNA pentru suspiciuni de corupţie beneficiază de autorizaţie neoficială (gen, această discuţie n-a avut loc) de la cel mai înalt nivel. Avînd doar Depoziţia lui Dan Zorella, opinia publică a fost lesne manipulată pentru a crede că israelienii inventaseră o legendă, o poveste de acoperire, cum se spune în termenii spionajului mondial, pentru a-şi justifica drept legală Operaţiunea ilegală de spargere a e-mail-urilor din România. În viziunea DIICOT, Operaţiunea Tornado a fost o operaţiune ilegală desfăşurată de un Grup alcătuit din 10 angajaţi ai Black Cube la instigarea lui Daniel Dragomir.

Citeşte şi: Denise Rifai, devoalări din spatele interviului care a 'incendiat' toată presa: 'Cauze false'

Că din tot Grupul stă la puşcărie doar instigatorul Daniel Dragomir e o altă poveste. O poveste ţinînd de enigmele uriaşe ale acestui Scandal produse de secretomania de tip securistic a autorităţilor din România. Cei de la Black Cube s-au apărat şi se apără invocînd convingerea lor că Operaţiunea a fost legală, chiar şi în cazul spargerii e-mailurilor, deoarece era vorba de o Operaţiune de investigare a unor suspiciuni de corupţie faţă de un funcţionar public din România şi, potrivit articolului 302, Cod Penal, dacă există un interes legitim e-mailurile pot fi accesate pe şest. Un alt depozitar al adevărului e Daniel Dragomir. Doar Daniel Dragomir ar putea spune pînă la urmă cine sînt persoanele puternice care i-au comandat investigarea. Din cîte ştim, Daniel Dragomir tace. Dacă ar spune n-ar risca în cazul unor clienţi, oameni de afaceri. O înţelegere cu procurorul i-ar aduce o pedeapsă mai mică. Ar risca urieşeşte dacă în spatele său s-ar afla persoane mai puternice decît simplii oameni de afacere sau simpli politicieni.", spune jurnalistul într-un editorial pe propriul blog.

Şi asta nu e tot. Jurnalistul lansează o provocare şi pentru Hans Klemm. "Nu ştim dacă DIICOT ar putea gestiona un asemenea Scandal. Ştim însă că Daniel Dragomir ar risca urieşeşte. Pentru că şi-ar risca viaţa. Pînă cînd (nu excludem) Daniel Dragomir va spune totul, ne putem permite să credem că, într-adevăr, în spatele său sînt persoane de înalt nivel în statul român. Ştiţi cine ne face să credem asta? Nimeni altul decît ambasadorul american Hans Klemm. De la venirea ca ambasador în România, Hans Klemm s-a manifestat public drept Înaltul Protector al Codruţei Kovesi pe teritoriul nostru național. Sprijinul fățiș dat unui demnitar român de un diplomat străin e unic în Istoria modernă a României.

Dacă dăm crezare zvonurilor, şefa DNA e protejată de americani nu numai prin intermediul ambasadei din România, dar şi prin intermediul Antenei FBI şi Antenei CIA de la Bucureşti. În ce temei dat de Legile internaționale? Iată o întrebare care nu se pune la popoarele de babuini. Înalta Protecţie de care se bucură Codruţa Kovesi dă peste bot agenturii din presă care s-a grăbit să se întrebe propagandistic:

Citeşte şi: Alertă în şase judeţe: Anunţul de ultimă oră al specialiştilor

De ce era nevoie ca Preşedintele să apeleze la Black Cube pentru investigarea Codruţei Kovesi? Dacă nu cumva pregătește terenul pentru o diversiune cu un atentat ratat la adresa Codruței Kovesi, atunci cei cărora Hans Klemm le dă un avertisment după apariţia documentelor Black Cube nu pot fi decît oameni puternici politic, în statul român. Cei care o pot constrînge pe Codruţa Kovesi să demisioneze. Cine altcineva ar putea face asta decît cel care a autorizat investigarea Codruţei Kovesi? Tare mă tem că ambasadorul american se referă la Klaus Iohannis!", ami spune jurnalistul.

Citeşte şi: Traian Băsescu, desfiinţat de un fost aliat: Totul despre axa electorală Băsescu–PSD–Ghiță

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.