Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Important general MAI, cercetat penal pentru că și-ar fi pus șoferul să-și asume, în locul lui, un accident (presă)

Radu Pop
Libertatea.ro
Cristian Radu

Procurorii au deschis un dosar potrivit căruia prim-adjunctul șefului IGSU, Cristian Radu, ar fi făcut un accident rutier în Capitală și vina a fost asumată de șoferul său, scrie luni Libertatea.

Pe 8 noiembrie 2021, în jurul orei 7.30, Cristian Radu se afla la volanul mașinii de serviciu, un Volkswagen Passat, cu numărul de înmatriculare B-40-RYE. Mașina mergea pe șoseaua Mihai Bravu din București. În Volkswagen, pe locul din dreapta, se afla șoferul său, un plutonier adjutant șef, grad imediat inferior sublocotenentului.

Plutonierul susține că Radu era sub influența băuturilor alcoolice, pentru că băuse până târziu în noapte, potrivit sursei citate.

Pe șoseaua Mihai Bravu, Radu a pornit luminile de avertizare speciale, cu care sunt dotate și mașinile „civile” ale șefilor pompierilor. El a intrat pe șinele de tramvai, cu viteză mare. Potrivit mărturiei plutonierului, consemnată în dosarul penal, mașina a atins și 120-140 km/h. În stația de tramvai Laborator, vizavi de KFC Mihai Bravu, Cristian Radu a văzut un pieton care traversa strada regulamentar. Omul de pe „trecere” s-a grăbit și el, avea o trotinetă. Mașina avea viteză foarte mare, așa că Radu a tras de volan ca să-l evite pe pieton și s-a izbit de refugiul stației de tramvai, aflată la jumătatea distanței dintre Calea Vitan și Calea Dudești.

Radu Cristian i-a cerut șoferului să-și asume rolul de conducător auto și, în plus, să declare că în urma incidentului au rezultat doar pagube materiale minore și că nimeni nu a fost rănit.

Reacția IGSU

Ulterior apariției în presă a articolului, IGSU a comunicat că Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București a cerut „punerea la dispoziție a unor înscrisuri și citarea unor angajați ai IGSU, destinate verificării aspectelor care fac obiectul unui dosar penal”.

„Pentru derularea în cele mai bune condiții a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență manifestă întreaga deschidere și disponibilitate la colaborare în raport cu structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informațiilor necesare pe timpul desfășurării cercetărilor. În funcție de concluziile anchetei, instituția noastră va dispune măsurile legale care se vor impune. După finalizarea cercetărilor efectuate de către Parchetul Militar, vom putea pune la dispoziția opiniei publice orice informație cu referire la acest caz”, a adăugat IGSU

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.