Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importanţa Parteneriatului Strategic cu SUA,evidenţiată de George Ciamba la evenimentul Team Romania

george ciamba

Importanţa Parteneriatului Strategic cu SUA, care a avut un rol hotărâtor în dezvoltarea României şi în atingerea obiectivului strategic de integrare euroatlantică, a fost evidenţiată joi de secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, la evenimentul Team Romania.

Potrivit unii comunicat al MAE transmis Agerpres, secretarul de stat Ciamba a susţinut o intervenţie în cadrul evenimentul organizat de Institutul Aspen de la Bucureşti, în parteneriat cu German Marshall Fund, la panelul"Ancora Transatlantică". Ciamba a evocat principalele repere care orientează în prezent agenda internaţională şi a subliniat că Parteneriatul Strategic continuă să fie un pilon principal pe agendă.

"Ne aflăm într-un moment propice pentru transformarea România într-o platformă regională a prezenţei şi angajamentului economic al SUA, într-un mod similar cu cel al prezenţei de securitate americană în ţara noastră. Dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului Strategic este un obiectiv comun al României şi SUA, o prioritate pe agenda 2017. M-aş referi în context la o decizie încurajatoare pentru modul în care noua Administraţie americană percepe potenţialul relaţiei economice cu România, şi anume faptul că Departamentul de Comerţ al SUA intenţionează să organizeze principalul eveniment al misiunii Trade Winds din acest an - Forumul de Afaceri Trade Winds - în România, la Bucureşti (18-20 octombrie 2017)", a precizat oficialul român, citat în comunicat.

George Ciamba a punctat faptul că importanţa deosebită acordată de ţara noastră consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA se reflectă şi în susţinerea fermă şi contribuţiile concrete ale României pentru menţinerea unei relaţii transatlantice solide şi a relevanţei NATO, ca pilon fundamental al securităţii euroatlantice.

El a subliniat, în acest sens, că România acţionează în mod consecvent pentru îndeplinirea responsabilităţilor care îi revin, atât în termeni de alocare a resurselor necesare apărării, cât şi prin asigurarea unor contribuţii de substanţă în plan operaţional şi la proiectele strategice ale SUA şi NATO, cum este sistemul de apărare antirachetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.