Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Importurile din Rusia ale Statelor Unite au crescut de 1,5 ori, în perioada ianuarie – mai 2021

frankfurt.apollo.olxcdn.com
container export import

Importurile din Rusia ale Statelor Unite au crescut de o dată și jumătate în perioada ianuarie – mai 2021, comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Indicele a atins 11,5 miliarde de dolari, informează cotidianul RBK, citând datele statistice ale Biroului de Recensământ al SUA. Importurile de petrol și produse petroliere a sporit cu 75%, scrie Kommersant.

Datele statistice ale SUA diferă de cele ale Serviciului Federal al Vămilor (FTS), potrivit căruia exporturile Rusiei în SUA au însumat, în perioada de referință, 6,1 miliarde de dolari. O creștere de 26%. După cum precizează RBK, acest lucru își găsește explicția în metodologia de evaluare. FTS ia în calcul doar livrările directe în SUA, în timp ce partea americană acoperă toate mărfurile de proveniență rusă.

Importurile de combustibil mineral, petrol și produse petroliere au crescut de la 3,8 miliarde dolari la 6,7 miliarde. În această categorie predomină livrările de produse petroliere (3,1 miliarde dolari). În același timp, potrivit datelor FTS, în expresie fizică exporturile de produse petroliere din Rusia în SUA s-au redus cu 25%, altfel spus, creșterea are legătură cu factorul preț.

De aproape o dată și jumătate au crescut și importurile de metale și pietre prețioase și semiprețioase de la 1,1 miliarde la 1,6 miliarde de dolari. Importurile de îngrăsăminte rusești au crescut cu 35%, până la 0,5 miliarde de dolari, iar cele de fier și oțel au afișat un salt de 25%, până la 0,7 miliarde dolari.

O creștere se observă, de asemenea, și la categoriile de produse care nu au legătură cu materiile prime. Astfel, livrările de crabi congelați au sporit de la 263 milioane de dolari la 395 milioane. De asemenea, în SUA au fost trimise motoare de rachetă în valoare de 126 milioane de dolari. Potrivit unor informații anterioare, compania ”Energomaș”, ce face parte din concernul de stat ”Roskosmos”, a furnizat în SUA motoare de rachetă pentru navele spațiale de lansare americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.