DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Importurile UE de produse de energie verde sunt de două ori mai mari decât exporturile

uniunea europeana

Uniunea Europeană a importat anul trecut produse de energie verde (turbine eoliene, panouri fotovoltaice şi biocombustibili) în valoare de 15,2 miliarde de euro, şi în paralel a exportat astfel de produse în valoare de 6,5 miliarde de euro, arată datele publicate luni de Eurostat.

Concret, UE a importat în 2021 panouri fotovoltaice în valoare de 11,2 miliarde de euro, biocombustibili în valoare de 3,4 miliarde de euro şi turbine eoliene în valoare de 600 milioane de euro. Pe de altă parte, exporturile de turbine eoliene ale UE (3,3 miliarde de euro) au fost mult mai mari decât exporturile de panouri fotovoltaice (2 miliarde de euro) şi biocombustibili (1,3 miliarde de euro), potrivit Agerpres.

China (64%) şi India (35%) sunt ţările de unde UE a importat aproape toate turbinele eoliene în 2021. Pe de altă parte, cea mai importantă destinaţie pentru turbinele eoliene exportate de UE a fost Marea Britanie (47%), urmată de SUA (14%) şi Taiwan (10%).

De asemenea, China (83%) este şi principala ţară de unde UE a importat panouri fotovoltaice în 2021. În schimb, exporturile UE de panouri fotovoltaice au mers în primul rând spre SUA (18%) şi Singapore (13%).

În ceea ce priveşte biocombustibilii, peste două cincimi (41%) din importurile UE au provenit în 2021 din Argentina, urmată de Marea Britanie (14%), China şi Malayezia (ambele cu 13%). Pe de altă parte, Marea Britanie (47%) şi SUA (30%) au fost principalele destinaţii pentru exporturile UE de biocombustibili în 2021.

În termeni de valoare, importurile UE de turbine eoliene şi biocombustibili au fost mai mari în 2021 decât în 2012, în schimb valoarea importurilor de panouri fotovoltaice a fost mai mică în 2021 decât în 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.