Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împrumuturile MFP cresc cu 65 de milioane de lei față de luna octombrie, ajungând la 4,74 miliarde lei

ministerul finantelor

Suma totală pe care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să o atragă de pe piețe în noiembrie este 4,74 miliarde de lei, cu 65 de milioane de lei mai mult decât în luna precedentă, reiese din datele afișate de instituție.

Spre comparație, în octombrie, Finanțele au atras de pe piețe 4,675 miliarde de lei, cu 18,8% mai mult decât în luna precedentă.

Finanțele au anunțat că vor vinde, în noiembrie, bonuri de tezaur în valoare de 600 de milioane de lei, cu 30% mai puțin decât în luna precedentă, printr-o singură licitație, la 26 noiembrie, cu o maturitate de un an. În schimb, în octombrie, instituția a atras 900 de milioane de lei, cu 50% peste valoarea din luna precedentă, prin două licitații.

În plus, în noiembrie, MFP plănuiesc opt sesiuni în care să vândă obligațiuni guvernamentale, față de șapte în luna precedentă. Astfel, suma țintă orientativă este de 3,6 miliarde de lei, cu 9% mai mare decât în luna precedentă.

Finanțele intenționează să completeze această sumă cu 540 de milioane de lei din sesiunile suplimentare de oferte neconcurențiale, un nivel, de asemenea, cu 9% peste cel din luna precedentă.

Patru dintre sesiunile de obligațiuni guvernamentale sunt de câte 600 de milioane de lei, față de una în luna precedentă, una de 400 de milioane de lei, două de 300 de milioane de lei, față de una în luna trecută, iar alta de 200 de milioane de lei și una de 100 de milioane de lei, precum în luna precedentă.

Acestora le corespund, în această ordine: patru sesiuni suplimentare de câte 90 de milioane de lei, una de 60 de milioane de lei, două de 45 de milioane de lei și una de 30 de milioane de lei.

Astfel, fără sumele suplimentare, MFP dorește să atragă în noiembrie o sumă de 4,2 miliarde de lei, apropiată de cea de 4,18 miliarde de lei din octombrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.