Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Brașov, mai puțin de jumătate din personalul din învățământ s-a vaccinat

rtv.net
examen profesori

Toate cele 424 de unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Braşov vor începe cursurile pe 13 septembrie, în scenariul 1, cu prezenţa fizică a elevilor, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a precizat, totodată, că aproximativ jumătate din personalul încadrat în acestea au fost vaccinate împotriva COVID-19.

Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Braşov, Valentin Bucur, peste 98% dintre clădirile în care se desfăşoară activităţile cu copiii şi elevii deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, pentru celelalte urmând a fi obţinute în următoarea perioadă.

La 84 de corpuri de clădire - din cele 609 în care funcţionează unităţile de învăţământ de stat din judeţ- au fost efectuate, în această vară, lucrări de reabilitare, consolidare sau reparaţii curente, în celelalte fiind realizate lucrări de întreţinere şi igienizare.

La data începerii cursurilor, 48,4% din totalul personalului încadrat în unităţile şcolare este imunizat COVID-19, procentul cadrelor didactice de predare fiind mai mare.

În învăţământul preuniversitar braşovean sunt încadrate la acest moment 5.742 de cadre didactice de predare şi 2.200 de cadre didactice auxiliare şi personal nedidactic.

Din totalul celor 424 de unităţi de învăţământ preuniversitar, 415 dintre acestea sunt finanţate integral de la bugetul de stat şi 19 sunt private.

În judeţ, în anul şcolar 2021-2022, vor funcţiona: 215 grădiniţe, 40 de şcoli primare, 101 gimnaziale, 43 de colegii, licee şi şcoli profesionale, 4 şcoli postliceale, un centru de excelenţă, 5 centre de educaţie incluzivă, 15 cluburi ale elevilor şi cluburi sportive şcolare, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.