Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ce constă abordarea modernă a bolilor hepatice

centrul de boli hepatice

Ficatul este un organ esențial, care îndeplinește numeroase funcții în organism, inclusiv fabricarea proteinelor și a factorilor de coagulare a sângelui, fabricarea trigliceridelor și a colesterolului, sinteza glicogenului și producția de bilă. La nivelul ficatului, însă, pot apărea o multitudine de boli, precum: hepatita virală, cea toxică sau cea autoimună, ciroza hepatică, tumorile benigne sau maligne, boala polichistică hepatică, abcesele și multe altele.

Datorită importanței vitale a acestui organ și dată fiind necesitatea abordării multidisciplinare, în echipă, a bolilor ficatului, a fost creat Centrul Integrat de Excelență în Bolile Hepatice din cadrul Spitalului Clinic SANADOR. Acest centru vine în ajutorul pacienților cu metode de investigații și tratament de ultimă generație, de la investigațiile timpurii și până la transplantul hepatic, efectuate de cei mai buni specialiști hepatologi. Centrul Integrat de Excelență în Bolile Hepatice funcționează prin integrarea mai multor departamente medicale și chirurgicale, în vederea diagnosticului, monitorizării și tratamentului bolilor hepatice la cel mai înalt nivel, cu ajutorul specialiștilor înalt calificați și al tehnologiei de ultimă generație:

  • Gastroenterologie/Hepatologie;
  • Analize de laborator;
  • Radiologie și imagistică medicală;
  • Radiologie intervențională;
  • Endoscopie digestivă și intervențională;
  • Chirurgie hepato-bilio-pancreatică și transplant hepatic;
  • Anestezie și terapie intensivă;
  • Anatomie patologică;
  • Oncologie medicală.

Semnele și simptomele bolilor hepatice depind de tipul afecțiunii. Simptomatologia este variată și, de obicei, apare după ce o cantitate semnificativă de țesut hepatic este deja deteriorată. Printre simptomele resimțite de pacienți se pot număra: starea generală afectată, senzația de plenitudine în partea dreaptă a abdomenului, durerea abdominală în hipocondrul drept, scăderea în greutate și inapetența, precum și oboseala.

Stilul de viață și nutriția sunt elemente esențiale în evoluția unei boli hepatice. Pacienții cu patologii hepatice necesită o alimentație corectă pentru a preveni complicațiile și malnutriția. Prin adoptarea unei diete corespunzătoare, pacientul care suferă de diverse boli hepatice poate evita instalarea eventualelor dezechilibre nutriționale. Un regim adecvat individual este stabilit de nutriționist împreună cu pacientul și depinde de nivelul afectării hepatice și de starea pacientului la momentul evaluării.

În cadrul Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice din Spitalul Clinic SANADOR, evaluăm riguros și multidisciplinar fiecare pacient în parte, pentru a stabili conduita terapeutică corectă și regimul alimentar adecvat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.