Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda presiunilor militare americane, luptătorii Statului Islamic rezistă în Estul Siriei. Aliații Washingtonului se retrag cu pierderi grele

18564-deir-ez-zor-locator-map

Gruparea Stat Islamic (SI) a respins Forţele Democratice Siriene (FDS), susţinute de către SUA, din ultimul său bastion în estul Siriei, a indicat duminică Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP și preluat de agerpres.

Rezoluția P. E. pentru România provoacă îngrijorări în rândul europarlamentarilor români. Ce efecte ar avea

Un comandant al FDS, o coaliţie formată din combatanţi kurzi şi arabi, a confirmat, sub acoperirea anonimatului, retragerea din enclava Hajin, după circa şapte săptămâni de la lansarea unei ofensive de către FDS pentru a-i alunga pe jihadişti din această regiune de la frontiera cu Irakul.

FDS, susţinute de către coaliţia internaţională anti-SI condusă de Washington, au lansat pe 10 septembrie ultima etapă a unei ofensive ce viza să pună capăt prezenţei SI în ultimul său bastion în provincia Deir Ezzor.

După ce avansaseră pe teren, FDS au suferit o primă înfrângere săptămâna trecută, în condiţiile unei furtuni de nisip care a complicat sprijinul aerian pentru luptele la sol.

Vineri, SI a lansat mai multe contraatacuri sângeroase care au determinat FDS să-şi abandoneze toate poziţiile ocupate anterior.

S-a aflat! Iată cum a reușit Elena Udrea să părăsească țara cu sume colosale de bani

Potrivit OSDO, 72 de combatanţi ai FDS au fost ucişi în aceste atacuri întreprinse şi cu ajutorul unor centuri explozive şi atentate cu maşină-capcană. De partea jihadiştilor s-au înregistrat 24 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.