Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Iași sunt 7 pacienți arși grav pe 5 paturi: Unitatea nu mai poate primi niciun mare ars acum

clinicadearsi

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Iași, singura din zona Moldovei care are 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat mare ars, sunt în acest moment 7 persoane cu arsuri peste 30 la sută pe suprafața corpului, anunță MEDIAFAX.

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienți cu arsuri de peste 30 la sută din suprafața corporală au fost internați numai în ultima săptămână aproximativ 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

„Cele mai multe arsuri din ultima săptămână, pentru că a fost o avalanșă de pacienți cu arsuri, au apărut din cauza folosirii unor combustibili la aprinderea focului. S-a produs flacără mare, chiar explozie și a apărut arsură pe suprafață înstinsă, uneori arsură care interesa căile aeriene. Tot ce se poate face este să se prevină", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, Diana Cimpoeșu.

Cazurile din ultimele zile au ocupat și ultimele paturi din clinică.

„Toate paturile de pacient cu grad mare de arsură care necesită terapie intensivă sunt ocupate, iar ultimii pacienți care au ajuns au fost internați pe două paturi de terapie intensivă - pacienții care îndeplineanu criterii de terapie intensivă, și pe paturi de chirurgie plastică și arsuri cei cu grad mai mic de arsură, cei cu stare generală bună. (...) Dacă un astfel de caz grav va mai apărea, vom apela la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și vom solicita transferul către un alt centru de îngrijiri a pacienților arși", spune Cimpoeșu.

Ultimul caz grav a ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași în cursul zilei de joi. Este vorba despre un pacient de 93 de ani, cu arsură pe 30 la sută din suprafața corporală, produsă prin flacără.

Citește și: VIDEO Viorica Dăncilă, întrebată de ce are imaginea că ar fi PROASTĂ: 'S-a speculat! Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalți lideri politici mai fac greșeli'/

Pentru că paturile pentru marii arși erau deja ocupate, s-a încercat transferul acestui pacient, însă starea sa nu permite transferul la mare distanță.

Potrivit sursei citate, în clinică este și o persoană care primește îngrijiri de trei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.