Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În criza gazelor, Alexandru Slusari face apel la România: Românii sunt consecvenți și nu o dată la nevoie noi am cunoscut ajutorul lor

alegeri.md
alexandru slusari

Ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, susține că R.Moldova trebuie să ceară ajutorul României și Ucrainei în legătură cu aprovizionarea cu gaze în situația în care Federația Rusă utilizează prețul gazelor ca pe „o bâtă politică”.

Despre aceasta Slusari a anunțat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV, transmite Știri.md.

„Trebuie să discutăm cu Federația Rusă, dar în paralel eu nu cunosc toate datele problemei și nu știu dacă gazoductul Iași-Chișinău este pe deplin funcțional, așa se vorbește, dar am auzit și alte zvonuri, dar dacă există posibilitatea din octombrie sau noiembrie de adus gaze în R. Moldova pe acest gazoduct, este necesar ca în paralel cu negocierile cu Federația Rusă să facem apel către România.

Cu toate problemele politice care sunt acolo, dar totuși în raport cu R.Moldova ei sunt consecvenți și nu o dată la nevoie noi am cunoscut ajutorul lor. Să vedem dacă putem livra aceste gaze pe partea dreaptă a Nistrului, să aprovizionăm populația și să vedem dacă este posibil de reeșalonat plățile, chiar dacă acest gaz o să fie tot de la Gazprom, chiar dacă o să lucreze în regimul revers, chiar dacă o să fie la fel de scump, dar cu anumite reeșalonări, până când această speculație – bulă de săpun va dispărea de pe piață. (...) Și în paralel, dacă puteam repede să ne adresăm către Ucraina pentru reconectarea la energia electrică”, a declarat Slusari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.