Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În județul Harghita sunt doar 18 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar autoritățile spun că acest fapt este explicabil prin testarea masivă

coronavirus

În județul Harghita sunt doar 18 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar autoritățile spun că acest fapt este explicabil prin testarea masivă și respectarea cu strictețe a regulilor impuse, anunță MEDIAFAX.

Şeful de cabinet al Prefectului Harghita, Adrian Pănescu, spune că în judeţ s-au respectat încă de la început toate regulile cu stricteţe şi acesta ar motivul pentru care sunt foarte puține cazuri confirmate cu noul virus.

,,Am avut şi noi persoane care s-au întors în judeţul Harghita din străinătate. Astăzi (joi – n.r.), avem mai bine de 4.800 de persoane care au fost sau se află în izolare la domiciliu. Pentru noi este un număr mare de persoane şi menţionez faptul că la solicitarea autorităţilor care au gestionat acest fenomen, cu foarte mici excepţii, lumea a respectat această solicitare de a se izola la domiciliu”, a declarat şeful de cabinet al Prefectului Harghitei, Adrian Pănescu.

Citește și: Vor apărea noi reguli! Cum vor arăta restaurantele atunci când vor fi redeschise

,,Cetăţenii judeţului au fost conştienţi încă de la început de restricţiile la care suntem supuşi. Un element sigur important a fost că s-au respectat măsurile cu privire la acea izolare la domiciliu, iar în privinţa serviciului, acolo unde s-a putut s-a lucrat de acasă”, a mai precizat Adrian Pănescu.

În județ au fost două cazuri de persoane care nu au respectat autoizolarea, iar ele au fost mediatizate imediat la nivelul judeţului.

Persoanele respective s-au ales cu dosare penale, nu numai cu sancţiuni contravenţionale.

Pe de altă parte, și capacitatea de testare a fost ridicată.

,,La nivelul judeţului, la această oră, funcţionează trei laboratoare de testare, aceste aparate de testare PCR sunt în trei locaţii. La Direcţia de Sănătate Publică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi de ieri (miercuri – n.r.) este funcţional cel de la spitalul suport COVID din Odorheiul Secuiesc”, a precizat Adrian Pănescu.

Grupul de Comunicare Strategică anunţa, joi, un număr de 18 cazuri confirmate cu COVID-19 în judeţul Harghita. Dintre toate judeţele doar în Buzău sunt mai puţine cazuri confirmate, respectiv 14.

Citește și: Ludovic Orban, vești despre vaccin: Este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață .

Doar un singur cadru medical este infectat din tot judeţul.

„Avem un cadru medical care s-a infectat cu COVID-19 în urma unei intervenţii chirurgicale asupra unui pacient depistat cu coronavirus. Toţi cei internaţi la noi în spital, la această dată, adică cele 13 persoane, sunt în stare de sănătate bună, nu avem internaţi la secţia ATI”, a mai precizat Pănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.