Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Liga I au intrat 30 de milioane de euro din vânzări de jucători (Răzvan Burleanu)

Ziua de Constanta
Razvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că în Liga I au fost încasate 30 de milioane de euro în urma vânzării de jucători, în cele mai multe cazuri fiind vorba de fotbalişti tineri.

"Dacă este să ne uităm după patru-cinci ani de zile după introducerea regulii U21, vom vedea că în Liga I din România au intrat nu mai puţin de 30 de milioane de euro, comparativ cu 28 de milioane cât reprezintă contractul de drepturi TV. Iar 26 de milioane din cele 30 sunt urmare a transferurilor jucătorilor tineri din Liga I, Man, Mihăilă, Munteanu. Nu îl menţionez şi pe Alex Măţan, pentru că transferul lui încă nu s-a făcut", a spus Burleanu.

El a precizat că în următoarele şedinţe ale Comitetului Executiv se va lua o decizie în ceea ce priveşte obligativitatea echipelor de a păstra pe teren al doilea jucător sub 21 de ani.

"În următoarele şedinţe de Comitet Executiv vom lua o decizie în ceea ce priveşte aplicarea acestei reguli pentru următoarele sezoane competiţionale. Concluzia membrilor Comitetului Executiv a fost că în afara unor reglementări stricte, jucătorii tinerii nu vor avea şansa să evolueze în primul eşalon fotbalist din România. Plecând de la această concluzie, în următoarele luni vom vedea şi decizia care va clarifica situaţia celui de al doilea jucător U21 de la nivelul Ligii I", a declarat Burleanu.

Conform regulamentului în vigoare, echipele din Liga I sunt obligate să aibă în formula de start doi jucători cu vârste de sub 21 de ani, unul dintre ei putând fi schimbat pe parcursul partidei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.