Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În loc de 100 de dolari, Crypto.com a transferat accidental 10,5 milioane de dolari către un client din Australia

fortune.com
crypto criptomonede

Două femei din Melbourne, Manivel Thevamanogari și sora ei Gangadory Thevamanogari, au primit un depozit de 10,5 milioane USD de la schimbul criptografic Crypto.com, din Singapore, după ce platforma a făcut o eroare în emiterea unei rambursări de 100 USD. În locul sumei rambursate, un angajat ar fi transferat o sumă de 100 de mii de ori mai mare, ceea ce a dus la acest lucru.

Incidentul a avut loc în mai 2021, dar nu a fost descoperit până la un audit anual din decembrie 2021. După ce a intentat un proces, Curtea Supremă din Victoria a decis recent că fondurile trebuie returnate companiei. Cu toate acestea, se dovedește că Manivel a cheltuit deja fonduri în valoare de 1,35 milioane USD pentru o casă de lux cu cinci dormitoare în Craigieburn. I s-a ordonat să vândă proprietatea și să returneze fondurile rămase sau să se confrunte cu potențiale acuzații de sfidare a instanței. Cazul va reveni în instanță în octombrie, conform cointelegraph.com.

În ceea ce privește cazul, avocatul Justin Lawrence de la Henderson și Ball Lawyers a spus:

„Fără îndoială că, dacă ai vedea asta în contul tău, ai ști că nu ar trebui să fie acolo și, de fapt, îți revine sarcina de a suna expeditorul și de a spune: uite, asta nu ar fi trebuit să intră în contul meu.”

Spre deosebire de tranzacțiile cripto, care sunt finale și ireversibile , este posibil ca instituțiile financiare centralizate să inverseze tranzacțiile eronate. Cu toate acestea, având în vedere timpul necesar pentru a descoperi eroarea și că fondurile de la Crypto.com au fost transferate din contul inițial după primire, o simplă inversare a tranzacției ar fi fost imposibilă în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.