Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin război, Belarus pregătește o operațiune militară de amploare începând din luna iunie. Gomel, punctul fierbinte

tfiglobalnews.com
belarus rusia ucraina

Belarus va desfăşura exerciţii de mobilizare militară în lunile iunie şi iulie în regiunea Gomel, a informat luni agenţia de presă de stat BelTA, transmite marţi Reuters, scrie AGERPRES.

Regiunea Gomel se învecinează la sud cu Ucraina - în unele porţiuni cu zona de excludere din jurul sectorului unde a avut loc dezastrul nuclear de la Cernobîl -, în timp ce la est se învecinează cu Rusia.

În perioada 22 iunie - 1 iulie vor fi organizate exerciţii planificate cu comisariatele militare - agenţii administrative militare - şi cu forţele armate, a informat comisarul militar al regiunii Gomel, Andrei Krivonosov.

"Evenimentele de acest tip sunt organizate în mod tradiţional pentru a creşte pregătirea pentru luptă şi mobilizare a comisariatelor militare şi pentru a îmbunătăţi cunoştinţele militare şi abilităţile practice ale celor responsabili pentru serviciul militar" a declarat Krivonosov.

În perioada 28 iunie - 16 iulie va avea loc pregătirea militară a celor responsabili de serviciul militar pentru formaţiunile de apărare teritorială, a adăugat el.

Aliat apropiat al Rusiei, Belarus a declarat în martie că forţele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea sa specială" în Ucraina, dar a servit drept rampă de lansare pentru miile de militari ruşi care au invadat Ucraina pe 24 februarie, declanşând o agresiune militară care continuă.

Pe 26 mai, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat crearea unui nou comandament militar pentru zona de sud a ţării, care este situată la graniţa cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.