DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În plin scandal al mutării ambasadei la Ierusalim, Dragnea și-a trimis fostul aghiotant în vizită oficială în Israel

www.mediafax.ro
Liviu Dragnea Adrian Mlădinoiu

Adrian Mlădinoiu, fostul ofițer SPP responsabil de protecția lui Liviu Dragnea, devenit partener de afaceri al fiului liderului PSD, conduce o delegație oficială în Israel, în perioada 22-25 aprilie. Vizita, deși una oficială, a fost ținută la secret, singurele informații despre aceasta regăsindu-se într-o stenogramă a Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Ovidiu Voicu, director executiv la Centrul pentru Inovare Publică, prezintă procesul prin care fostul aghiotant al lui Dragnea a ajuns să conducă, în calitate de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, delegații oficiale în Israel.

Vezi și: Poți fi alergic fără să știi! Cum să câștigi lupta cu polenul în această perioadă

„Dl. Mlădinoiu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, se află în vizită oficială în Israel. E posibil ca și dna. Dăncilă să se alăture însoțitorilor dlui. Mlădinoiu. Nu, nu am greșit ierarhia.

Dl. Mlădinoiu are un traseu de carieră interesant. În 2005, după ce a absolvit liceul militar și academia militară (studii de licență), a lucrat câțiva ani în Armată: inițial la o unitate de pregătire, apoi la una specializată în culegere de informații despre inamic.

În 2008, dl. Mlădinoiu a trecut la MAI, dar nu oriunde, ci la controversata unitatea „Acvila”, creată în 2003 ca unitate de elită anti-tero, direct în subordinea ministrului de interne. Adică unul din nenumăratele servicii „secrete” din România. În 2009, Acvila a fost desființată prin absorbție în Jandarmerie, în mijlocul unui scandal privind deturnarea de fonduri de către conducerea unității de elită.

Dl. Mlădinoiu s-a transferat la SPP, ocupându-se deci de paza demnitarilor. În 2012, s-a întâmplat evenimentul care i-a schimbat viața: a fost desemnat aghiotantul ministrului Liviu Dragnea. Gurile rele spun că fidelitatea față de demnitar a fost atât de mare încât a ajuns în conflict cu conducerea SPP.

Cert e că în 2015, dl. Mlădinoiu a plecat din SPP, devenind... consilier parlamentar la cabinetul dlui. Dragnea. În paralel, actualul secretar de stat a lucrat și ca asistent manager la Grand Siloz SRL, conform declarației de avere. Presa zice că această firmă ar fi de fapt o subsidiară a vestitei TelDrum.

În 2017, a fost numit pentru secretar de stat la SGG, post pe care l-a părăsit pentru o scurtă perioadă în timpul „rebeliunii Grindeanu”, revenind în mandatul Tudose și rămas neatins după înscăunarea dnei. Dăncilă.

Eliberat de constrângerile vieții militare, dl. Mlădinoiu și-a dezvoltat și profilul de om de afaceri, fiind acționar la două firme, alături de dl. Valentin Dragnea (nu e coincidență de nume), conform relatărilor de presă. În declarația de interese a dlui. Mlădinoiu mai apare doar una singură, una care vinde pantofi de lux.

Astăzi, dl. Mlădinoiu conduce delegația României în Israel, având pe agendă, printre altele, discuția despre mutarea ambasadei la Ierusalim. E posibil ca și dna. Dăncilă să se alăture în suita dlui. Mlădinoiu în zilele următoare.

P.S. Nu există nicăieri la Guvern informația oficială că dl. Mlădinoiu este în Israel, nici că dna. Dăncilă ar urma să plece mâine. Dar găsim pe pagina Camerei Deputaților, în stenograma BP, solicitarea deputatului reprezentând minoritatea evreiască, să i se aprobe să-l însoțească pe dl. Mlădinoiu. Nu pe dna. Dăncilă, ci pe dl. Mlădinoiu”, scrie Ovidiu Voicu pe Facebook.

Vezi și: Nu vei mai vrea să cumperi de la fast-food: Cum să-ţi prepari acasă o shaorma delicioasă şi sănătoasă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.