Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin scandal legat de un posibil BLAT pe tema SIIJ, premierul a numit un nou agent guvernamental la CJUE

yabiladi.com
cjue

Emilia Gane a fost numită agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, decizia fiind publicată, marţi, în Minotorul Oficial.

Potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, Emilia Gane devine agent guvernamental pentru CJUE, precum şi pentru Curtea de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb.

Gane va avea rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Precedentul agent guvernamental, Radu Canțăr, numit de premierul Dăncilă, a demisionat în luna noiembrie. Acesta fusese numit la în poziția de agent guvernamnetal pe data de 15 mai 2018, înlocuindu-l pe Horațiu Radu, actual procuror general adjunct și candidat pentru funcția de procuror general.

Numirea Emiliei Gane vine în contextul în care pe rolul CJUE se află mai multe cauze legate de SIIJ, de legile justiției și deciziile CCR. Mai multe organizații profesionale ale magistraților au acuzat guvernul că vrea să dezinformeze Curtea pentru a promova desființarea SIIJ. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.