Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină criză a sancțiunilor comerciale internaționale, Rusia adoptă ca 'alternativă sigură' a plăților transfrontaliere activele digitale

TASS
Kremlin

Adoptarea activelor digitale oferă o bună oportunitate de a asigura plăți neîntrerupte pentru importuri și exporturi, a declarat prim-ministrul Rusiei, Mihail Mişustin. Rusia s-ar putea să ia în curând un exemplu de la Iran prin utilizarea criptomonedelor pentru importuri, potrivit comentării premierului rus.

Adoptarea activelor digitale este necesară ca „alternativă sigură” pentru plățile transfrontaliere, a declarat marți prim-ministrul rus Mihail Mişustin, la o sesiune strategică privind dezvoltarea sistemului financiar intern, conform cointelegraph.com.

Premierul a adăugat că activele digitale oferă o bună oportunitate de a asigura plăți neîntrerupte pentru importuri și exporturi. Mishustin a subliniat, de asemenea, importanța asigurării independenței infrastructurii tehnologice și a securității cibernetice a instituțiilor financiare, declarând:

„Trebuie să dezvoltăm intens domenii inovatoare, inclusiv adoptarea de active digitale. Aceasta este o alternativă sigură pentru toate părțile care pot garanta plata neîntreruptă pentru livrarea de bunuri din străinătate și pentru export.”

Remarcile lui Mishustin au venit la scurt timp după ce Ministerul Industriei Minelor și Comerțului din Iran a aprobat utilizarea criptomonedelor pentru importuri . Presa locală a raportat luni că autoritatea a intrat în cripto plăți din cauza sancțiunilor comerciale internaționale în curs împotriva Iranului.

Autoritățile ruse au luat în considerare anterior cripto-ul pentru plăți internaționale. În mai, Ivan Chebeskov, șeful Diviziei de politică financiară din cadrul Ministerului de Finanțe al Rusiei, a declarat că autoritatea ia în considerare posibilitatea încorporării plăților cripto . „Ideea utilizării monedelor digitale în tranzacții pentru decontări internaționale este în discuție activă”, a spus el la acea vreme.

Citește și Moarte lui John McAfee este învăluită în controverse: Am plătit oamenii să pretind că sunt mort, dar nu sunt mort. Ești a treia persoană care știe

Ideea plăților internaționale în cripto a primit susținerea celui mai mare sceptic guvernamental al Rusiei, Banca Rusiei. În iunie, guvernatorul Băncii Rusiei, Elvira Nabiullina, a declarat că criptomonedele pot fi folosite în plăți transfrontaliere sau internaționale, dar numai dacă nu intră în sistemul financiar intern al Rusiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.