Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În România există doar 1,2 milioane de locuri de parcare, în condițiile în care sunt înmatriculate șapte milioane de autovehicule

www.libertatea.ro
parcare

În România există doar 1,2 milioane de locuri de parcare, în condițiile în care sunt înmatriculate șapte milioane de autovehicule. Primăriile câștigă aproape 50 de milioane de euro din administrarea parcărilor, anunță MEDIAFAX.

În România numărul parcărilor este de şase ori mai mic decâr cel al mașinilor potrivit unui raport publicat de curând. Din cele 1,2 milioane de parcări, peste 595.000 sunt rezidenţiale. Sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei, dar şi Iaşul sunt primele la numărul de locuri de parcare.

La capitolul „încasări”, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu câştigă cel mai mult.

Primăriile câştigă 139 de milioane de lei pe an din administrarea parcărilor. Astfel costul unui loc de parcare de reședință în orașele mici variază între 30 și 100 de lei, în timp ce în orașele mari poate fi între 70 și 150 de lei.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

„Nu suntem mulţumiţi de locurile de parcare. Trebuie să vii cu cel puţin 10-15 minute înainte să găseşti, să dai ture şi să găseşti un loc de parcare. Ce ar trebui? Să construiască parcări, nu? Probabil supraetajate, subterane. Cu siguranţă există soluţii, cum alte ţări au găsit, cu siguranţă se găsesc şi la noi”, spune Maia, o șoferiță.

Emilian, şofer, vine cu o posibilă soluție: „Ar trebui să reorganizeze sensurile unice dintre străzi, să ridice maşinile vechi care sunt destul de multe”.

„Drumul Taberei, Militari au în continuare nevoie de locuri de parcare. Trebuie uitat şi la alte posibilităţi. Posibilităţile de a realiza parcări semi-îngropate şi deasupra lor terenuri de sport şi de joacă. Este foarte important să existe parcări, dar este esenţial să existe şi spaţii libere şi spaţii publice care să nu fie ocupate de maşini”, spune Sabina Leopa, expert în urbanism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.