Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În SUA se pregătește legea care să-i INTERZICĂ lui Donald Trump să lanseze un atac NUCLEAR asupra Coreii de Nord

Daily Star
trump kim jung un

Şapte senatori democraţi americani au propus marţi un proiect de lege prin care să i se interzică preşedintelui Statelor Unite să decidă un bombardament nuclear asupra Coreii de Nord, fără a consulta Congresul, informează Reuters. Măsura l-ar împiedica pe Donald Trump să decidă un atac atomic, dacă regimul de la Phenian nu declanşează primul ostilităţile, şi să angajeze cheltuieli pentru o operaţiune militară fără aprobarea legislativului.

Iniţiativa opoziţiei precede cu numai câteva zile prima vizită a lui Trump în Asia. Tensiunile între SUA şi Coreea de Nord sunt la nivel înalt, după testele nord-coreene de anul acesta în domeniul rachetelor şi armelor nucleare, urmate de un schimb de insulte şi ameninţări între preşedintele american şi liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, scrie agerpres.ro.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

Luni, comisia senatorială pentru politică externă i-a audiat pe secretarul de stat, Rex Tillerson, şi pe secretarul apărării, Jim Mattis, cu privire la o nouă autorizare de folosire a forţei militare. Ambii au susţinut că preşedintele Donald Trump nu are autoritatea de a utiliza forţa împotriva Coreii de Nord dacă nu există o ameninţare iminentă din partea acestei ţări. Ei nu au precizat însă în ce ar trebui să constea o astfel de ameninţare.

CIA a avertizat că este posibil ca în doar câteva luni nord-coreenii să dispună de capacitatea de a lansa un atac atomic împotriva Statelor Unite, iar Trump a promis că va împiedica o astfel de evoluţie. "Mă tem că entuziasmul preşedintelui nu va fi controlat de consilierii din jurul său", a afirmat marţi într-o conferinţă de presă senatorul democrat Chris Murphy, principalul susţinător al proiectului de lege. Unii senatori republicani şi-au exprimat îngrijorarea în acelaşi sens, dar niciunul nu a susţinut măsura propusă de Murphy împreună cu şase colegi de-ai săi de partid şi cu senatorul independent Bernie Sanders.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

Reuters reaminteşte că Partidul Republican are majoritatea atât în Senat, cât şi în Camera Reprezentanţilor şi apreciază că este puţin probabil ca liderii din Congres să permită supunerea la vot a proiectului. Congresul SUA a limitat deja deciziile discreţionare de politică externă ale preşedintelui în luna iulie, printr-o lege care prevede că sancţiunile americane împotriva Rusiei nu pot fi ridicate fără acordul legislativului.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.