Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Donald Trump îl lăuda pe dictatorul Kim Jong Un, Coreea de Nord lansa rachete balistice

Donald Trump Kim Jong Un Trump

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri că a primit o "scrisoare foarte frumoasă" de la liderul nord-coreean Kim Jong Un și a semnalat că s-ar putea întâlni din nou cu acesta, însă, doar câteva ore mai târziu, regimul de la Phenian a efectuat noi teste militare, potrivit Mediafax.

"A fost o scrisoare foarte pozitivă", a declarat Trump, adăugând: "Cred că vom avea o altă întrevedere. Chiar a scris o frumoasă, trei pagini - adică de la cap la coadă - o scrisoare foarte frumoasă".

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Trump și Kim Jong Un s-au întâlnit de trei ori pentru discuții privind criza generată de programul nord-coreean de înarmare balistică și nucleară, însă în urma acestor reuniuni s-au înregistrat progrese modeste în ceea ce privește denuclearizarea regimului de la Phenian.

Trump a încercat să minimizeze și importanța testelor cu rachete efectuate în ultimele săptămâni de Coreea de Nord, susținând că liderul de la Phenian nu și-a încălcat promisiunea de a suspenda testele cu arme atomice sau balistice.

"Nu au fost teste nucleare. Testele cu rachete au fost toate cu rază scurtă de acțiune, nu teste cu rachete balistice, nu rachete cu rază lungă de acțiune", a declarat Trump, deși Pentagonul a ajuns la concluzia că regimul de la Phenian a lansat în ultimele săptămâni mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

Trump a criticat Coreea de Sud în legătură cu costurile generate de exercițiile comune la care participă forțele americane și cele sud-coreene.

Astfel, președintele american a afirmat că liderul nord-coreean "nu este încântat de exercițiile de război (...) Nici mie nu mi-au plăcut vreodată (...) Știți de ce? Nu îmi place să plătesc pentru ele. Ar trebui să fim rambursați pentru ele și am spus asta Coreei de Sud".

Coreea de Nord a lansat, sâmbătă dimineață, două proiectile neidentificate din zona orașului Hamhung înspre Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunțat agenția de știri Yonhap, citând Statul Major Interarme al forțelor armate sud-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.