Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce oamenii sunt săltați de pe stradă, Kremlinul constată nivelul ridicat al sprijinului rus pentru Putin și acțiunile sale

vladimir putin

Kremlinul susține că Vladimir Putin are susținerea populară, după ce Rusia a invadat Ucraina.

„Încercăm să nu comentăm rezultatele studiilor sociologice, dar știm că nivelul de sprijin pentru președinte, deciziile președintelui, acțiunile sale este foarte, foarte ridicat”, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al șefului statului rus, relatează TASS. Asta în condițiile în care oamenii care au ieșit în stradă să protesteze împotriva războiului au fost bătuți și reținuți de forțele de ordine ruse. Peste 6.400 de oameni au fost deja arestați.

Vezi și: Copiii care au protestat în Rusia au fost săltați: la 7-8 ani au fost duși cu duba la secție/ Foto

„Resimțim acest lucru sprijin mare în apelurile cetățenilor, conform sprijinului, asupra acțiunilor specifice”, a spus Peskov. „Am văzut reacția parlamentarilor noștri chiar înainte de recunoașterea republicilor, care în multe privințe este o oglindă a societății noastre”, a amintit el.

"Într-adevăr, nivelul de sprijin pentru președinte este mare. Desigur, o astfel de unitate în jurul președintelui într-un moment atât de dificil, foarte crucial, este foarte importantă, ne dă putere tuturor", a mai spus secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

Vezi și: Foto - Fenomen rar reușit de Putin: ultrașii din galeriile de fotbal, adversari în tribună, se implică voluntari în război

Răspunzând la o întrebare despre modul în care președintele însuși reacționează la un nivel ridicat de sprijin, Peskov a remarcat că „Putin simte întotdeauna oamenii, simte întotdeauna cetățeni, se bazează pe sprijinul lor și, desigur, își trage puterea din acest sprijin”.

Luni au fost publicate sondaje în Rusia, conform cărora două treimi dintre rușii intervievați sunt mai probabil să susțină decizia lui Putin de a invada Ucraina. Potrivit unui studiu realizat de Fundația de Opinie Publică, peste 70% dintre rușii chestionați au încredere în președintele rus și cred că își face treaba bine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.