Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce PNL 'se luptă' cu pensiile speciale, Cătălin Predoiu a majorat pensiile judecătorilor

Radu Pop
magistrati

Printr-un ordin de ministru semnat pe 30 decembrie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu (PNL), a majorat la 605,225 lei valoarea VRS-ului în funcție de care se calculează salariile judecătorilor. Cum pensiile de serviciu se actualizează odată cu majorarea salariilor magistraților, cresc astfel și pensiile speciale ale judecătorilor. PNL-ul „luptă” de ani de zile cu desființarea pensiilor speciale.

„Începând cu data prezentului ordin, drepturile salariale ale judecatorilor din cadrul judecatoriilor, tribunalelor, tribunalelor specializate si al curtilor de apel, precum si ale asistentilor judiciari se stabilesc avand in vedere valoarea de referinta sectoriala de 605,225 lei”, prevede ordinul de ministru semnat de Cătălin Predoiu pe 30 decembrie 2021.

Potrivit legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, „Pensiile de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, precum și pensiile de urmaș se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizația brută lunară a unui judecător și procuror în activitate, în condiții identice de funcție, vechime și grad al instanței sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum și a sporului de vechime”.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.