Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce premierul se luptă cu 'teroriştii anti-vaccinişti', românii nu găsesc locuri la vaccinare: Sute de mii de persoane pe listele de aşteptare

Facebook/ ROvaccinare
Simona Halep vaccinare

În timp ce premierul Cîţu se luptă cu "teroriştii" care se opun vaccinării, românii nu găsesc locuri în ritmul în care ar vrea să se vaccineze.

În prima zi a etapei a treia de vaccinare, până la ora 18.00, 47.000 persoane s-au programat, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile. S-a ajuns la 1.243 de rezervări pe minut.

Luni, ritmul de înscriere pe listele de așteptare a crescut de la 322 rezervări/minut în intervalul 09.00-10.00, la 1.243 rezervări/minut între orele 11.00-13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13:00-15:00. Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcționare pe parcursul zilei, conform CNCAV.

Programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în CallCenter, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

Platforma de programare a fost actualizată în cursul nopții, iar luni dimineață listele de așteptare au fost activate progresiv, potrivit unei programări pe județe.

De asemenea, pe toată durata desfășurării operațiunilor tehnice de implementare a listelor de așteptare platforma a fost deschisă publicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.