Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce soldații ruși atacă pe teren în Ucraina, Moscova a cerut un vot în Consiliul de Securitate al ONU cu privire la o rezoluție privind Ucraina

Reuters - Agerpres
consiliul de securitate ONU

Rusia a solicitat un vot în Consiliul de Securitate al ONU pe 23 martie cu privire la proiectul său de rezoluție legat de situația umanitară din Ucraina. Dmitri Polyansky, prim-adjunctul Reprezentantului Permanent al Federației Ruse pe lângă Organizația Mondială, a anunțat marți acest lucru jurnaliștilor.

"Da, este mâine la Consiliul de Securitate. Credem că este momentul potrivit", a spus el, relatează TASS.

Proiectul de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina propus de Rusia prevede o încetare a focului pentru evacuarea tuturor civililor, asigurând protecția populației civile și a bunurilor civile. Documentul solicită, de asemenea, finanțare pentru programul de răspuns umanitar al Națiunilor Unite.

Luni, biroul președintelui celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU a raportat că textul proiectului de rezoluție vestic privind situația umanitară din Ucraina a fost înaintat la secretariatul organizației.

Documentul se bazează pe un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU, pregătit anterior de Franța și Mexic. Pe 14 martie, Paris și Mexico au anunțat că își pun capăt încercărilor de două săptămâni de a conveni asupra unei rezoluții a Consiliului de Securitate privind situația umanitară din Ucraina și o vor supune discuției Adunării Generale. Sesiunea specială a Adunării Generale a ONU se va relua pe 23 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.