Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma anulărilor Blue Air, o platformă de rezervări bilete a rambursat 100% unii clienţi

tripsta.co.uk
blue air

Clienţii care au achiziţionat servicii de protecţie precum "Trip Protect" şi "Fast Refund" au primit prioritar soluţii alternative de călătorie sau rambursarea în numerar a biletelor de avion, informează o platformă de rezervări bilete.

Conform sursei citate, clienţii fără aceste produse achiziţionate sunt în curs de soluţionare conform condiţiilor de rezervare.

În data de 6 septembrie 2022, compania aeriană Blue Air a anunţat suspendarea zborurilor până pe 12 septembrie, ulterior prelungind acest termen până în 9 octombrie 2022, inclusiv. Peste 7.000 de clienţi au suferit în urma anulărilor Blue Air. Echipa Vola.ro s-a mobilizat rapid, notificând clienţii afectaţi şi oferindu-le asistenţă pe email şi chat, potrivit Agerpres.

Asigurările de călătorie şi produsele similare au făcut diferenţa în situaţia zborurilor Blue Air

"În încercarea de a răspunde industriei volatile şi solicitărilor clienţilor care îşi doresc să fie acoperiţi de riscurile anulărilor şi modificărilor de zboruri, Vola.ro a lansat încă de la momentul pandemiei produse cu ajutorul cărora turiştii să poată diminua eventualele pierderi financiare. Astfel, în cazul în care compania aeriană anulează zborul, există serviciul Vola Fast Refund, prin care turiştilor li se rambursează costul biletului de avion în procent de 100% în maximum 24 de ore", se menţionează în comunicat.

Clienţii Vola.ro au avut la dispoziţie şi serviciul Vola Trip Protect care îi ajută să-şi continue călătoria şi să primească alternative de zbor gratuite în cazul anulărilor sau întârzierilor, fără cheltuieli suplimentare.

Dintre clienţii serviciului Trip Protect 48% au fost reprogramaţi cu alte companii aeriene pentru a-şi continua călătoria şi pentru a ajunge fără griji la destinaţie, 42% dintre aceştia au solicitat rambursarea segmentelor de zbor afectate de anulare şi au primit sau vor primi banii în cont, în funcţie de banca de care aparţin, în maximum 2-3 zile, din fondurile proprii ale Vola.ro. Restul de 10% au primit alternativele de zbor oferite de Vola.ro, însă nu s-au decis asupra zborurilor anulate.

Toţi clienţii care au adăugat serviciul Fast Refund au primit pe cardul folosit la efectuarea plăţii sumele achitate pentru segmentele de zbor anulate, din sursele financiare ale Vola.ro. Astfel, în funcţie de banca emitentă a cardului, în maximum 2-3 zile îşi pot vizualiza banii în conturi.

"Am terminat procedura de rambursare pentru toţi clienţii care au achiziţionat unul din serviciile adiţionale de protecţie Fast Refund sau Trip Protect, pentru zborurile anulate de Blue Air, adică aproximativ 400 de rezervări. A fost o muncă de echipă, la foc rapid şi le mulţumesc tuturor colegilor pentru implicare şi pentru faptul că au înţeles că aceste produse sunt extrem de importante pentru clienţii noştri şi pentru brandul Vola. În urma review-urilor primite de consultanţii noştri, 9.7 din 10 clienţi sunt foarte mulţumiţi de produsele noastre de protecţie şi le-ar recomanda şi altor persoane. Acest lucru ne convinge că facem o treabă foarte bună şi că am creat servicii cu adevarat utile.", a afirmat Daniel Truică, CEO şi Fondator Vola.ro

În ceea ce priveşte pasagerii care nu au avut Vola Trip Protect sau Fast Refund, "procesul este puţin mai anevoios în această situaţie deoarece soluţionarea depinde de Blue Air în mare măsură".

"Cu toţii au fost notificaţi de anulările anunţate până în prezent şi contactaţi în vederea începerii procedurii de rambursare pentru a recupera banii de la compania aeriană. Din experienţa anterioară, acest proces este unul de durată dar se vor face toţi paşii pentru recuperarea sumelor plătite pe biletele de avion.", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.