Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma confiscării fondurilor partidului său, Marine Le Pen face apel la respectarea democraţiei

The Independent
Marine Le Pen

Marine Le Pen, lidera Adunării Naţionale (fostul Front Naţional), i-a îndemnat luni pe politicienii "care luptă pentru democraţie să pună în prim plan principiile lor" şi să denunţe confiscarea judiciară a 2 milioane de euro ajutoare publice acordate partidului său de extrema-dreaptă, informează AFP, preia Agerpres.

"Aştept ca ei să pună în prim plan principiile lor. Ca toţi cei care luptă pentru democraţie (...) să se ridice" împotriva confiscării fondurilor, a declarat Marine Le Pen la BFMTV şi RMC.

În cadrul dosarului privind presupuşi asistenţi fictivi ai europarlamentarilor din partea fostului Front Naţional, judecătorii francezi au cerut confiscarea a 2 milioane de euro din ajutorul public alocat Adunării Naţionale, care riscă să intre în încetare de plăţi, potrivit liderilor săi.

O "lovitură de stat a judecătorilor", a declarat Marine Le Pen. "Atunci când ai un principiu (...), îl aperi, inclusiv când este în interesul adversarului. Dacă mâine (partidul stângii radicale) Franţa Nesupusă ar fi în situaţia în care suntem noi, ei bine, eu aş veni să-i susţin", a dat ea asigurări.

Vezi și: Un nou acord de cooperare în domeniul apărării a fost semnat între Franța și Arabia Saudită

Mai mulţi responsabili politici au formulat rezerve asupra acestei decizii a judecătorilor, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la consecinţele pe care ea le-ar putea avea asupra dezbaterii politice.

"Nu am analizat tehnic procedura, în orice caz mă preocupă consecinţele ei pentru dezbaterea publică", a reacţionat deputatul Guillaume Larrive, din partea Republicanilor.

"Logica într-o ţară democratică este, în pofida a orice, să se facă în aşa fel încât sechestrul să nu ameninţe însăşi existenţa unui partid", estimează, la rândul său, prim-secretarul Partidului Socialist francez, Olivier Faure. "Însă nu Marine Le Pen este cea care trebuie să se victimizeze. Întâi, ea trebuie să recunoască faptul că a avut loc o fraudă", a adăugat Faure.

Marine le Pen a subliniat că "dacă nu va fi niciodată o Cameră de instrucţie care să se reunească în regim de urgenţă şi care să constate că a avut loc o încălcare a legii şi a Constituţiei de către judecători, atunci la sfârşitul lui august nu va mai exista Adunarea Naţională", "o veste terifiantă pentru Franţa, dar care va depăşi frontierele ţării". "Ce se va spune despre democraţia noastră?", a întrebat ea.

Totodată, Marine la Pen a criticat Parlamentul European, spunând că este "în afara legii". "Ei nu respectă nicio regulă a dreptului, nu respectă adversarul, nu respectă prezumţia de nevinovăţie", a subliniat preşedinta Adunării Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.