Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma controlului intens din partea autorităților federale americane, proprietarul Binance, Changpeng Zhao, caută să-și reducă participația în firmă

forbes.ro
Changpeng Zhao

Schimbul de criptomonede Binance.US și fondatorul său Changpeng Zhao (CZ) caută modalități de a-și reduce participația în firmă, pe fondul controlului dur din partea autorităților de reglementare federale din Statele Unite în ultimul an, conform cointelegraph.com.

Executivul cripto – proprietarul majoritar al Binance.US – a încercat să-și reducă participația la bursa din SUA încă din vara trecută, potrivit unui raport din 11 mai al The Information, care a citat persoane familiare cu chestiunea.

Binance și Changpeng Zhao au fost supuse unui control intens din partea autorităților federale de reglementare din Statele Unite în ultimul an.

În martie, Commodity Futures Trading Commission a dat în judecată Binance și ăe Changpeng Zhao pentru operarea a ceea ce pretindea că este un schimb „ilegal” cu un program de conformitate „fals”.

Firma a fost acuzată că a eludat intenționat legea SUA, „în timp ce se implica într-o strategie calculată de arbitraj de reglementare în beneficiul lor comercial”.

Changpeng Zhao: Am implementat o abordare robustă cu 'trei linii de apărare' a riscului și conformității

Ca răspuns la proces, Binance a pretins conformitatea cu reglementările, spunând: „Am implementat o abordare robustă cu „trei linii de apărare” a riscului și conformității”, la momentul respectiv.

Citește și Industria criptomonedelor se clatină! Cel mai mare ecosistem blockchain din lume, Binance, este investigat în SUA pentru încălcarea sancțiunilor rusești

De atunci, șefii Binance.US au căutat modalități de a reduce participația și influența Changpeng Zhao asupra companiei, îngrijorat că ar putea să nu poată achiziționa anumite licențe de reglementare atâta timp cât Changpeng Zhao rămâne proprietarul majoritar.

Cointelegraph a contactat bursa globală Binance, care nu a comentat chestiunea legată de Binance.US și Changpeng Zhao în calitate de acționar individual și majoritar al bursei din SUA. Binance.US nu a răspuns până la data publicării.

Citește și 'Oracolul din Omaha', Warren Buffett, avertizează! 'Perioada incredibilă' s-a încheiat! Miliardarul se pregătește pentru o posibilă prăbușire a pieței de valori

Alte schimburi majore precum Krakenși Bittrex au închis deja complet sau parțial serviciile în Statele Unite, pe măsură ce războiul împotriva criptografiei continuă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.