Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Oracolul din Omaha', Warren Buffett, avertizează! 'Perioada incredibilă' s-a încheiat! Miliardarul se pregătește pentru o posibilă prăbușire a pieței de valori

Warren Buffett

„Oracolul din Omaha”, Warren Buffett, trece 'pe cash'! Miliardarul se pregătește pentru o posibilă prăbușire a prețurilor activelor cu risc. Cu Bitcoin în creștere cu 70% până în prezent și corelat cu acțiunile, ar trebui și investitorii BTC să se pregătească pentru un potențial de prăbușire a pieței de valori?

Berkshire Hathaway, compania lui Buffett a retras 13,30 miliarde de dolari din acțiuni și a crescut expunerea în numerar și la Trezoreria Statelor Unite în primul trimestru, arată cel mai recent raport trimestrial al câștigurilor . Între timp, a canalizat 4,4 miliarde de dolari către achiziționarea propriilor acțiuni și 2,9 miliarde de dolari pentru acțiunile altor companii cotate la bursă, conform cointelegraph.com.

Piața consideră performanța Berkshire Hathaway ca un indicator cheie pentru a măsura starea de sănătate a economiei SUA, având în vedere că deținerile companiei variază de la căile ferate americane la utilități electrice și afaceri cu amănuntul.

Warren Buffett, avertizează! 'Perioada incredibilă' s-a încheiat!

Dar investitorul în vârstă de 92 de ani, care a creditat creșterea economiei SUA pentru succesul Berkshire Hathaway în trecut, nu mai este optimist.

Majoritatea afacerilor noastre vor raporta câștiguri mai mici în acest an decât anul trecut”, a spus Buffett weekendul trecut la un eveniment. Perioada incredibilă” pentru economia SUA a luat sfârșit în ultimele șase luni, a adăugat el.

Berkshire și-a majorat rezervele de numerar cu 2 miliarde de dolari, până la 130,60 miliarde de dolari în T1 2023, cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 2021. Mai mult, firma deține o mare parte din numerar în bonuri de trezorerie pe termen scurt și depozite bancare, datorită ratelor mai mari ale dobânzilor aproape de 5%.

Cu alte cuvinte, Buffett se pregătește pentru o potențială prăbușire a pieței de valori, în special pe măsură ce criza bancară din SUA se extinde, cu acțiunile multor bănci, cum ar fi PacWest Bancorp și Western Alliance Bancorp , care se prăbușesc.

Citește și Industria criptomonedelor se clatină! Cel mai mare ecosistem blockchain din lume, Binance, este investigat în SUA pentru încălcarea sancțiunilor rusești

Mai mult, analistul de la Bloomberg Intelligence Mike McGlone se așteaptă ca prețul BTC să fie probabil indicatorul principal pentru o prăbușire a acțiunilor.

Bitcoinul a crescut cu aproximativ 70% în 2023 până în 2 mai, față de 20% pentru indicele bursier, iar acestea sunt, probabil, creșteri pe piețele mai largi. Fed [se] înăsprește în continuare în luna Mai și [este] mai înclinată să mențină cursul, cu excepția cazului în care activele de risc scad pentru a ușura inflația, ar putea prevesti o pierdere-pierdere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.