Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma criticilor opoziției, Premierul Republicii Moldova explică de ce nu a declarat casa în care locuiește

stiri.md
casa Natalia Gavrilița

Natalia Gavrilița reacționează la criticile opoziției, care o acuză că și-ar fi tăinuit casa cu două niveluri amplasată în centrul Chișinăului. Prim-ministra spune că locuința nu se regăsește în declarația sa de avere întrucât edificiul este proprietatea părinților săi, iar legislația nu prevede declararea unor bunuri care nu-i aparțin, notează IPN.

„Vreau să fie foarte clar, eu locuiesc la părinții mei. Casa mea nu este pe numele părinților, eu locuiesc la ei în casă. Părinții au construit această casă acum 20 de ani, iar când ne-am întors de la Londra pentru mine a fost important ca băiatul meu să crească lângă bunici. În plus, este foarte complicat să ai o meserie ca a mea și să crești un copil fără sprijinul părinților”, a spus Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Ieri, Parlamentul a aprobat în prima lectură modificări la legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și la legea privind declararea averii și a intereselor personale. Dacă proiectul va fi aprobat și în lectura a doua, controlul averii și intereselor personale se va extinde și asupra soțului/soției, părinților/socrilor și copiilor persoanei supuse controlului. Gavrilița spune că deocamdată legea n-o obligă să declare casa părinților.

„Declarația de avere în calitate de prim-ministru încă nu am completat-o. Luând în considerare acest scandal, cu siguranță, voi indica în declarația de avere că locuința este a părinților. Legislația nu prevede o astfel de situație, de asta nici nu m-am gândit că este atât de important”, a mai spus Natalia Gavrilița.

În declarația de avere a prim-ministrei este indicat că familia Gavrilița deține în proprietate un apartament de 52 de metri pătrați procurat în 1997, un automobil de model Lexus și unul de model Subaru, ambele fabricate în anul 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.