Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte de alegerile din UK, laburiştii vin cu un program 'radical şi responsabil'

BBC
 Jeremy Corbyn

Liderul opoziţiei laburiste din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a promis "un program radical şi responsabil care să dea speranţă", bazat pe investiţii în infrastructură şi creşterea încasărilor fiscale pentru finanţarea serviciilor publice, în cazul în care formaţiunea sa va câştiga alegerile legislative anticipate din iunie, relatează DPA şi AFP, conform agerpres.

"Vom crea o ţară care-şi respectă angajamentele", a transmis Corbyn pe Twitter înaintea discursului de lansare a platformei laburiste, intitulate "Pentru cei mulţi, nu pentru cei puţini".

Ucraina BLOCHEAZĂ cele mai populare site-uri şi servicii de internet ruseşti

Laburiştii se angajează să negocieze un Brexit prin care Marea Britanie să-şi păstreze accesul pe piaţa unică a Uniunii Europene şi care să protejeze drepturile cetăţenilor UE din Regatul Unit, a mai indicat liderul opoziţiei britanice.

Platforma, dezvăluită la Bradford (nordul Angliei), stipulează majorarea impozitului pentru marile afaceri în vederea finanţării "serviciilor publice vitale". Se prevede între altele creşterea fondurilor alocate serviciului public de sănătate NHS cu 6 miliarde de lire sterline şi a cheltuielilor sociale cu 1,6 miliarde de lire. Laburiştii mai promit naţionalizări în sectoarele transporturilor şi energiei şi să pună capăt austerităţii bugetare.

Partidul Conservator al premierului Theresa May, care a anunţat luna trecută convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, urmează să-şi lanseze joi propria platformă electorală.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de institutul ICM, Partidul Conservator al premierului britanic are un avans de 20 de puncte înaintea Partidului Laburist. Potrivit sondajului ale cărui rezultate au fost publicate luni, pentru conservatori ar vota 48% dintre britanici, iar pentru laburişti 28%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.