Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte să plece la Moscova, politicienii danezi şi-au lăsat telefoanele acasă

Membrii comisiei pentru politică externă a parlamentului danez au fost invitaţi să-şi lase acasă telefoanele inteligente, tabletele şi computerele pe parcursul vizitei pe care o efectuează zilele acestea în Rusia, din cauza preocupărilor legate de securitate, relatează marţi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

"La revedere, smartphone", a postat pe Facebook fostul ministru de externe Martin Lidegaard. "(Sunt) în drum spre Rusia cu Comisia pentru politică externă, unde am fost sfătuiţi să nu ne aducem gadgeturi din raţiuni de securitate", a explicat politicianul danez.

Ungaria SFIDEAZĂ normele UE şi reintroduce pe şest o măsură CONTROVERSATĂ

Colegul său Nick Haekkerup a anunţat la rândul său pe reţeaua de socializare că va trebui să se descurce o săptămână fără internet, mail-uri şi social media. "Sunt în deplasare cu Comisia de politică externă şi din motive de securitate ni s-a cerut să lăsăm acasă toate dispozitivele de genul iPhone, iPad şi altele similare", a scris Haekkerup.

Un raport publicat în februarie de departamentul pentru securitate cibernetică al Ministerului Apărării de la Copenhaga a consemnat mai multe atacuri comise în 2015 şi 2016 asupra ministerelor daneze de un grup sponsorizat de un guvern străin. Fără a specifica ce ţară anume a sponsorizat acest grup, raportul a precizat că Rusia şi China dispun de vaste capacităţi de spionaj informatic. Ameninţarea cibercriminalităţii la adresa autorităţilor şi a companiilor daneze se menţine la un nivel foarte ridicat, a conchis raportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.