Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial rus tună și fulgeră după atacul de la Sankt Petersburg: 'Susţinerea Kievului a dus la crearea unui stat terorist în centrul Europei'

PA News Agency
explozie cafenea sankt petersburg

Preşedintele Parlamentului rus a declarat marţi că liderii occidentali au mâinile pătate de sânge pentru susţinerea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi a precizat că această susţinere a dus la crearea unui "stat terorist" în centrul Europei, informează Reuters, potrivit Rador.

Viaceslav Volodin, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a afirmat că uciderea unui cunoscut blogger susţinător al războiului, Vladlen Tatarski, la Sankt Petersburg, la finalul sptămânii, a fost un "act terorist" comis de Kiev. "Susţinerea Washingtonului şi Bruxellesului pentru autorităţile de la Kiev a dus la crearea unui stat terorist în centrul Europei", a scris Volodin pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Sângele celor morţi şi răniţi este pe mâinile lui Biden, Macron, Scholz şi pe mâinile altor lideri de state care susţin regimul Zelenski".

Principala suspectă a fost reținută

Ministerul de Interne rus a anunţat anterior că a reţinut-o pe Daria Trepova (26 de ani) pe care o consideră principala suspectă în atacul împotriva lui Tatarski.

Potrivit anchetatorilor, dispozitivul exploziv fusese ascuns într-o statuetă de ipsos care i-a fost oferită în dar bloggerului militar de una dintre participantele la evenimentul desfăşurat într-o cafenea din Sankt-Petersburg, local ce îi aparţine patronului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Forţele de securitate ruse au identificat-o pe Daria Trepova ca fiind persoana care i-a înmânat statueta lui Tatarski cu câteva minute înainte de explozie.

Era cunoscută de autoritățile ruse

Trepova a fost deja vizată de autorităţile ruse în februarie 2022, când a fost condamnată la 10 zile de arest administrativ pentru o acţiune neautorizată împotriva campaniei militare ruse în Ucraina.

AFP scrie că o tânără femeie arestată luni în Rusia a recunoscut că a adus dispozitivul exploziv care l-a ucis pe blogger.

''Am adus o statuetă care a explodat'' în cafenea, a declarat Daria Trepova, într-un video publicat luni după reţinerea sa de către Ministerul de Interne rus. Întrebată de un poliţist cine i-a dat bomba, ea a răspuns că va explica ''mai încolo''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.