Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 400 de soldați americani în Irak: Ce acțiune pregătesc Statele Unite

soldati americani

Statele Unite se pregătesc intens de la ofensiva asupra orașului Mosul. Mai mult de 400 de soldați americani au fost detașați suplimentar în ultima perioadă. Acțiunea vine în sprijinul forțelor locale care pregătesc o ofensivă asupra orașului Mosul din Irak, a anunțat un purtător de cuvânt al coaliției internaționale antijihadiste din Irak și Siria, citat de AFP.

Potrivit colonelului John Dorrian, numărul soldaților americani staționați în Irak a trecut de la aproximativ 4.000 în urmă cu o săptămână la 4.460 în prezent. O creștere a efectivelor care a fost autorizată mai devreme în cursul anului.

Citește și: Dictatorul Kim Jong Un uimește din nou: A INTERZIS sarcasmul. De ce îi este teamă

Dorrian nu a precizat, însă, care este misiunea concretă a acestor întăriri. Militarii au sosit în timp ce forțele irakiene de securitate continuă "să pregătească operațiunile" în jurul orașului Mosul, al doilea ca mărime din Irak și ultima bază a Statului Islamic în această țară.

Statele Unite conduc o coaliție internațională care efectuează lovituri aeriene asupra pozițiilor jihadiste din Irak și au trimis sute de consilieri militari în această țară cu misiunea de a pregăti și ajuta forțele guvernamentale. Generalul-locotenent Stephen Townsend, noul comandant al coaliției internaționale, a declarat miercuri seară pentru Wall Street Journal că ofensiva ar putea fi lansată în termen de o lună. Evenimentul are loc după ce, săptămâna trecută, șeful comandamentului militar american din Orientul Mijlociu, generalul Joe Votel, a apreciat că ultimul bastion al Statului Islamic în Irak ar putea fi cucerit până la sfârșitul anului 2016.

Înainte de a intra sub controlul jihadiștilor în iunie 2014, Mosul avea aproape două milioane de locuitori. Națiunile Unite au estimat că în prezent în oraș s-ar mai afla cel mult un milion de civili. Colonelul John Dorrian a precizat că, potrivit estimărilor, în Mosul se găsesc între 3.000 și 4.000 de combatanți ai SI, anunță romaniatv.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.