Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 57 de români trimiși la muncă în Germania s-au infectat cu noul coronavirus, iar unul este pe moarte

Facebook
muncitori romani sezonieri agricultra

57 cazuri de infectare cu noul COVID-19 se înregistrează într-o comunitate de români din Germania. O persoană e în stare critică, iar 370 de locuințe au intrat în carantină.

În continuarea informațiilor comunicate de către Ministerul Afacerilor Externe referitoare la apariția unor noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul comunității de români din districtul Neukölln, situat în Berlin, MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obținute de către Ambasada României la Berlin de la autoritatea de sănătate, până la acest moment au fost confirmate 57 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cetățenilor români, majoritatea fiind asimptomatici.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

O singură persoană se află în stare critică.

De asemenea, conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, aproximativ 370 de locuințe se află în carantină, iar primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum și a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

„MAE precizează că autoritățile locale au pus la dispoziția persoanelor afectate un sistem de asistență pentru efectuarea cumpărăturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea în carantină vor primi documente justificative pentru relația cu angajatorul, precum și despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege. MAE precizează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin, nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la această situație. Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și în conformitate cu măsurile adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, transmite ministerul.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.