Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 88 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în nouă judeţe din România

Ro Health Review
rujeola

Încă 88 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în nouă judeţe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns a depășit 19.000, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, anunță MEDIAFAX.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 17 ianuarie, este de 19.088, din care 64 de decese.

Citește și: VIDEO Viorica Dăncilă, întrebată de ce are imaginea că ar fi PROASTĂ: 'S-a speculat! Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalți lideri politici mai fac greșeli'/

În ultima săptămână, au fost raportate 21 cazuri nou confirmate în Suceava, câte 15 în Sălaj și Timiș, 13 în Satu Mare, 9 în Neamț, 7 în Caraș-Severin, 5 în Iași, câte două în Arad, Brașov și Maramureș și un caz în Dâmbovița.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.