Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNCĂ EXISTĂ LIBERTATE și pentru nevaccinați - Un primar PNL anunță concert de Revelion: NU discutăm de certificat verde

revelion centenar

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va organiza un concert de Revelion cu trupa Cargo, începând cu ora 23,00 a zilei de 31 decembrie, urmat de un foc de artificii, la fel cum se întâmpla înainte de pandemia de COVID-19. De asemenea, în Ajun de Moş Nicolae, când la Bistriţa se va deschide târgul de Crăciun şi va fi pornit iluminatul festiv, va avea loc un spectacol susţinut de Gaşca Zurli şi un concert de colinde cu Ducu Bertzi şi Florin Săsărman.

Edilul susţine că evenimentele programate să aibă loc în luna decembrie, pentru a marca sărbătorile de iarnă, nu sunt în afara cadrului legal, scrie Agerpres.

"Vineri, 31 decembrie, vom avea la Bistriţa, începând cu ora 23,00, trupa Cargo, iar în deschidere va cânta o trupă locală. Vom avea şi focuri de artificii în 31 decembrie, la miezul nopţii, atunci când vom trece în Noul An. (...) Bistriţa este în scenariul verde, astăzi incidenţa este de 1,09, să dea bunul Dumnezeu să scadă incidenţa în municipiu. Am avut o discuţie şi cu colegi din primărie care se ocupă de aceste lucruri. Nu dorim să excedem cadrului legal. Evenimente de acest gen au loc în oraşele mari din ţară, iar eu îmi doresc ca bistriţenii să simtă că trăiesc într-un oraş autentic", a declarat Ioan Turc. Întrebat cum vor fi aplicate normele în vigoare legate de limitarea numărului de participanţi la concertele şi spectacolele în aer liber la maximum 1.000 de persoane şi pe bază de certificat verde, primarul Bistriţei a spus că nu va "cenzura" prezenţa cetăţenilor de documentul care atestă că aceştia s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au trecut prin boală.

"Nu discut despre certificatul verde în acest moment. Vă dau un exemplu: la Braşov nu se solicită certificatul verde. Nu cred că vom cenzura participarea la evenimente în aer liber, ţinând cont de faptul că Bistriţa are o incidenţă scăzută în momentul de faţă, de certificatul verde. Este punctul meu de vedere în acest moment, mulţumesc, altă întrebare", a fost reacţia edilului. Primarul Ioan Turc se află la primul său mandat şi, pe plan politic, este preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.