Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o GAFĂ a Guvernului: Medicii de familie nu mai pot acorda concediu medical unei persoane care a avut COVID-19

guvern masca

Medicii de familie nu mai pot acorda concediu medical unui pacient care a avut COVID-19, care a stat în izolare sau în carantină, ori care a plecat pe propria răspundere din spital. Ordinul de ministru care reglementa această situaţie a fost desființat.

Medicul de familie Raluca Zoițeanu afirmă că, până la reglementarea situației, pacienții sunt amânați, scrie mediafax.ro.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

„Noi, de obicei, le eliberam (concediile medicale n.a.) imediat ce pacienţii ieşeau din izolare şi ni le solicitau. Acum nu putem să le eliberăm pentru că acel Ordin nr 414 care reglementa declaraţia pe propria răspundere pe care pacienţii o dădeau în faţa noastră nu mai are susţinere juridică”, a spus aceasta.

Potrivit medicului de familie, pacienţii se confruntă acum cu o situaţie neclară, deoarece nu ştiu dacă vor fi plătiţi pentru zilele când au stat în izolare.

Citește și: Ce i s-a întâmplat fostului președinte Emil Constantinescu – A fost nevoie de intervenția SPP-ului

„O situaţie de mare nesiguranţă şi pe noi şi pe pacienţi pentru că nu ştiu dacă vor fi plătiţi pentru aceste zile în care au stat în izolare la domiciliu sau în carantină”, a explicat Zoiţeanu.

Autorităţile susţin că medicii de familie trebuie să procedeze ca până acum.

„Dacă acest pacient respectă regulile de izolare la domiciliu, are o recomandare că s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie, acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu medical”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Citește și: Un fost purtator de cuvant al PSD a răbufnit: Nu există pericolul epidemiologic numit COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.