Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o GAFĂ a lui Klaus Iohannis: A făcut revoluționar un pușcăriaș

Președintele Klaus Iohannis e acuzat că a comis o nouă gafă: a acordat titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” unui pușcăriaș.

Citește și: Cea mai proastă veste pentru Victor Ponta: Anunțul făcut de PNL

Este vorba Florentin Scaletchi, fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), care a fost  condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în cursul anului 2005, în calitate de preşedinte al OADO, Florentin Scaleţchi ar fi pretins de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, suma de 20.000 de euro.

Citește și: Detalii ULUITOARE de la judecători: Cum făcea Alina Bica rost de bani când era șefă la DIICOT

Scaleţchi ar fi primit, în trei tranşe, echivalentul acestei sume reprezentând 24.000 de dolari. În schimb, acesta a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, pentru reducerea, la judecarea recursului, a pedepselor ce fuseseră aplicate denunţătorului de către instanţa inferioară, au spus anchetatorii.

Citește și: DEZVĂLUIRI Soția unui senator spune că acesta avea amantă cu 3 zile înainte de nuntă

In septembrie 2010, acelasi Florentin Scaletchi a fost deferit justitiei de procurorii bucuresteni pentru ca a refuzat, in 2008, sa i se recolteze probe biologice, la Institutul Nationale de Medicina Legala (INML), dupa ce a fost prins de politistii rutieri cu o alcoolemie de 0,84 la mie.

Citește și: Mircea Badea desființat: I-am dat costum de firmă, dar el avut de la Apaca că de-acolo îi luase mamitzica lui un costum ‘de n-a vazut Parisul’

Reamintim ca mandatul lui Klaus Iohannis a debutat cu un scandal, dupa ce l-a decoarat pe Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

Decorarea a fost criticata de Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) care a acuzat decorarea unui detinut politic care "se afiseaza public cu un partid sustinator al Miscarii Legionare si al neo-nazismului".

Același titlu l-au primit și Alexandru Arsinel si Niculae Dide.

Citește și: Nora lui Sile Cămătaru, escortă pe un site de prostituate / FOTO HOT

Potrivit anexei, este vorba de persoane care, "la propunerea Secretariatului de Stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989, au obtinut avizul Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989 conform dispozitiilor art.9 2 alin.5 din legea 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare".

VEZI AICI ANEXA CU CEI DEVENITI REVOLUTIONARI CU ROL DETERMINAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.