Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o insolvenţă ZGUDUIE piaţa. Una dintre cele mai mari companii din România a făcut anunțul

insolventa persoanelor fizice

Societatea Teamnet Internaţional SA a depus luni, 20 martie 2017, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei la Tribunalul Prahova, au transmis luni, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii companiei Teamnet Group.

„În acest moment, lucrăm la un proces de reorganizare şi redefinire a modului intern de lucru. Am luat această decizie la nivelul Board-ului Director pentru a ne susţine mai departe ca business şi pentru a ne onora angajamentele faţă de angajaţi, clienţi, parteneri şi furnizori”, precizează reprezentanţii Teamnet.

Oana Schmidt-Hăineală, în fața judecătorilor CSM. Acuzații GRAVE: 'Decizia este nelegală'

Potrivit acestora, în perioada imediat următoare „ne vom concentra pe reducerea costurilor operaţionale şi optimizarea proceselor interne, menţinând în acelaşi timp competenţele existente în cadrul companiei”. Totodată, „vom asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea şi mentenanţa sistemelor de care suntem responsabili atât în România, cât şi în alte ţări unde Teamnet îşi desfăşoară activitatea”, arată sursa citată.

În noiembrie 2016, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a atribuit către Teamnet - firmă înfiinţată de fugarul Sebastian Ghiţă - contractul pentru mentenanţa sistemului informatic aferent sistemului cardului de sănătate, valoarea finală a acestuia fiind de 17,7 milioane de lei (3,9 milioane de euro), cu TVA.

DEMISIE din Guvernul Grindeanu: A părăsit postul la două luni de la numire

De asemenea, în decembrie 2016, Teamnet a mai câştigat două contracte cu statul, respectiv cu Banca Naţională a României şi cu Ministerul Apărării.

Unul dintre acţionarii Teamnet este IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale. Este pentru prima dată când IFC se confruntă în România cu o situaţie de insolvenţă la o companie unde este acţionar.

International Finance Corpo­ration (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, şi-a dublat anul trecut deţinerile la compania Teamnet Internaţional, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din România, de la 8,3% în iunie 2014 la aproximativ 16%, după o nouă investiţie de 5 mili­oane de euro.

IFC a plătit anul trecut pentru cele 8.391 de acţiuni noi reprezentând 7,40% din capitalul Teamnet suma de 19,9 mil. lei (5 mil. euro), respectiv 2.376 de lei (536 de euro) pe fiecare acţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.