Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o LOVITURĂ pentru UNPR: Unul dintre cei mai importanţi primari, incompatibil

sigla_unpr

UNPR mai primeşte încă o lovitură înainte de alegerile locale. Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã Marius STAN, primarul municipiului Galaţi, trecut de la PNL la UNPR, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și pe cea de administrator al S.C. MOLDOVA EXPEDITION S.R.L.

Persoana evaluatã a încãlcat astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit cãruia „Funcția de primar […] este incompatibilã cu […]; funcția de administrator […] la societãțile comerciale […];”.

STAN MARIUS a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. STAN MARIUS a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Potrivit legii, „Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Înainte să fie primar, Marius Stan a fost preşedintele clubului de fotbal Oţelul Galaţi, perioadă în care echipa a devenit campioană a României.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.