Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un cântăreț îndrăgit de români A MURIT din cauza CANCERULUI: În trecut, fusese condamnat pentru că și-a bătut soția / VIDEO

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cântăreţul francez Gerard Palaprat, care a dobândit o glorie efemeră în anii 1970 graţie cântecului "Pour la fin du monde", a murit la vârsta de 67 de ani luni seară în reşedinţa sa din apropiere de oraşul Niort, a anunţat agentul lui, Dany Solo, producător al turneelor din seria "Nos plus belles annees", informează huffingtonpost.fr.

Cunoscut în special pentru cântecul său din 1971 "Pour la fin du monde", cântăreţul suferea de cancer, a precizat, marţi, pentru AFP, agentul Dany Solo.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cum se vor calcula salariile din 2018 și ce salarii ar putea să scadă

Format la şcoala emisiunii de varietăţi radio-TV "Petit conservatoire de Mireille", realizată de Mireille Hartuch, Gerard Palaprat a avut în repertoriul lui un alt single de mare succes, "Fais-moi un signe", cu care a câştigat trofeul Rose d'Or la Festivalul de la Juan-Les-Pins.

Pentru amatorii de rarităţi muzicale, starul francez era cunoscut şi pentru un cover al celebrului cântec "Space Oddity" lansat de David Bowie, interpretat în limba franceză şi intitulat "Un homme a disparu dans le ciel".

Citește și: Vestea care va bucura milioane de șoferi: Ce ordonanță a aprobat, astăzi, Senatul

Purtând barbă şi părul lung, Gerard Palaprat şi-a cultivat mult timp o imagine hippy, bazându-se pe participarea sa în musicalul "Hair" în anii 1970, pasiunea pentru meditaţie şi pentru India, unde a învăţat să cânte la sitar.

În 2010, a revenit în domeniul musicalurilor şi a participat la turneul "Age tendre et tete de bois", care a reunit foşti mari artişti francezi de varietăţi.

Citește și: Veste bună pentru iubitorii Coca-Cola! Ce aromă interesantă a lansat producătorul

Apoi, numele lui a apărut din nou în presă în 2014, însă la rubrica de "Fapt divers", după ce a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru violenţe conjugale comise asupra soţiei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.